Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

SSL-certificaten Help

Domeineigendom verifiëren (HTML of DNS) voor mijn SSL-certificaat

Opmerking: We volgen geen omleidingen tijdens het valideren van je domeineigenschap.

Wanneer je een SSL-certificaat aanvraagt, vereisen we mogelijk dat je controleert of je eigenaar bent van het domein waarvoor je het certificaat aanvraagt. We bieden je hiertoe een van twee mogelijkheden:

Methode Hoe het werkt
‌‌HTML-pagina‌‌ Upload een HTML-pagina met door ons opgegeven inhoud naar de map op een duidelijk niveau van de website voor de algemene naam die je gebruikt
‌‌DNS-record‌‌ Een TXT-record maken dat we specificeren in het zonebestand (DNS) van je domeinnaam

Welk type verificatie je kunt gebruiken, is afhankelijk van het type certificaat dat je aanvraagt:

‌‌Certificaattype HTML DNS
Standaard
Deluxe
Uitgebreide validatie
Jokerteken -
UCC

Klik op een van de volgende koppelingen voor aanwijzingen op basis van de informatie die je via e-mail van ons hebt ontvangen.

HTML-pagina

Je ontvangt een e-mailbericht van ons met een unieke ID, die in een regel van het e-mailbericht wordt weergegeven: ‘Je unieke ID voor deze methodes is [uniekeID].‘

 1. Gebruik een app zoals Notepad of TextEdit om een bestand te maken genaamd godaddy.html.
 2. Kopieer je unieke ID, en echt alleen je unieke ID, in het bestand. Als je unieke ID bijvoorbeeld 12345 is, is de inhoud van je nieuwe .html-bestand:

  12345
 3. Maak een nieuwe map met de naam ‘/.well-known/pki-validation/‘ in de hoogstgelegen map van de website voor de algemene naam die je gebruikt. Meestal is dit de hoofdmap van de website, bijvoorbeeld een map genaamd coolexample.com. Voor meer informatie, zie Wat is de hoofdmap van mijn website?. Opmerking: Als je een Windows-server uitvoert, moet je de map /.well-known./ noemen in plaats van /.well-known/. Anders kan de server de map niet aanmaken.
 4. Plaats het nieuwe .html-bestand in de map ‘pki-validation‘. Nadat je het bestand op deze plek hebt geplaatst, wordt de URL van het bestand bijvoorbeeld http://coolvoorbeeld.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html.
 5. Controleer in een webbrowser of je toegang hebt tot godaddy.html en volg daarna de instructies in het deel genaamd Je domeinnaameigendom controleren van dit artikel.

Als het SSL-certificaat het rootdomein is, moet het HTML-bestand gevonden kunnen worden op http://coolexample.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html. http://www.coolexample.com/.well-known/pki-validation/godaddy.html werkt niet.

Als je op problemen stuit en je website bij ons is ondergebracht, kunnen deze artikelen mogelijk nuttig zijn:

DNS-record

Je ontvangt een e-mailbericht van ons met een TXT-waarde die je in het zonebestand van je domeinnaam moet toevoegen. Het toevoegen van deze TXT-record is niet van invloed op je website. Dit is iets dat alleen mogelijk is via een speciaal hulpmiddel voor DNS-zoekopdrachten.

Je kunt de TXT-record alleen maken via het bedrijf waarvan de naamservers door je domeinnaam worden gebruikt. Zie het volgende artikel als je domeinnaam naamservers gebruikt: DNS-records beheren.

Gebruik de volgende informatie om je TXT-record te maken:

Veld Wat in te voeren
Naam (Host) Typ @ (Als je DNS wordt gehost buiten GoDaddy, moet je dit mogelijk leeg laten)
Waarde Typ de gehele TXT-waarde die je van ons hebt ontvangen.

Als je de DNS-record eenmaal hebt gemaakt, volg je de instructies in de sectie Je domeinnaameigendom controleren van dit artikel.

Na het uploaden van de HTML-pagina of het maken van de TXT-record moet je ons in kennis stellen, zodat we de eigenaar van je domeinnaam kunnen controleren.

De eigenaar van je domeinnaam controleren

 1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
 2. Klik op SSL-certificaten.
 3. Klik naast het certificaat dat je wilt gebruiken op Beheren.
 4. Klik op Mijn update controleren.

Het kan 5 -10 minuten duren voordat je verificatie is bijgewerkt.

Volgende stappen

 • Als je SSL op de primaire naam van een site die wordt gehost met GoDaddy komt, installeren we het certificaat automatisch voor je.
 • Download je SSL-certificaat als de server zich ergens anders bevindt.