Help

Domeinen Help

Domein overdragen aan een andere registerhouder

Het proces voor het overdragen van een domeinnaam geregistreerd bij GoDaddy aan een andere registerhouder is niet moeilijk, maar kost wel wat tijd. Je voert enkele stappen uit bij GoDaddy en enkele bij de nieuwe registerhouder. Het proces neemt in totaal maximaal 10 dagen in beslag.

Als je een domeinnaam van een account van GoDaddy wilt overdragen aan een ander account van GoDaddy, raadpleeg je Verplaats mijn domein naar een ander GoDaddy-account.

Opmerking: je komt niet in aanmerking voor de overdracht van een domein gedurende 60 dagen na de volgende gebeurtenissen:

• •Registreren of overdragen van een domeinnaam
• Bijwerken van de contactorganisatie van de registerhouder
• •Bijwerken van de voor- of achternaam van de contactpersoon van een registrant en een organisatie wordt niet vermeld

Als je je domeinnaam hebt overgedragen van het ene GoDaddy-account naar het andere via het Accountwijzigingsproces, kun je gedurende 10 dagen geen domein overdragen.

Raadpleeg voor meer informatie het Beleid voor de overdracht van registraties tussen registerhouders van ICANN en onze Overeenkomst voor wijzigingen van domeinnamen van registranten.

Domeinnamen aan een andere registerhouder overdragen

Voer de volgende stappen uit bij GoDaddy

Verplicht: Als je zojuist verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld voor je account, duurt het 72 uur voordat je je domein kunt overdragen naar een andere registerhouder.
  1. Contactinformatie controleren: Controleer of de contactgegevens van de beheerder van het domein juist zijn (of het e-mailadres van de registrant bij .au-domeinen). Mogelijk moet de nieuwe registerhouder contact met je opnemen op je administratore-mail (of e-mail van registerhouder voor .au-domeinen). Ga naar om je contactgegevens te controleren en bewerken. Contactgegevens voor domeinen wijzigen.
  2. Ontgrendel je domein
  3. Beschermde registratie annuleren: Als het domein is voorzien van Beschermde registratie, dan moet je die opzeggen. Voor meer informatie, zie: Beschermde registratie annuleren.

Voer de volgende stappen uit bij je nieuwe registerhouder

  1. Ontvang een autorisatiecode: Controleer bij je registerhouder of je een autorisatiecode (EPP-code) nodig hebt. Als je die nodig hebt, raadpleeg je Een autorisatiecode ontvangen om mijn domein aan een andere registerhouder over te dragen.

    Opmerking: Voor veel landcodes van TLD-namen (top-level domeinnamen) is geen autorisatiecode vereist. Er zijn echter enkele uitzonderingen waarbij je contact moet opnemen met klantondersteuning om een autorisatiecode te krijgen. Neem voor overdrachten van

  2. Start de overdracht: Ga bij de nieuwe registerhouder van start met de overdracht en geef de autorisatiecode op, indien nodig. Dit proces verschilt bij elke registerhouder. Mogelijk moet je dus de help- of supportafdeling van de andere registerhouder om instructies vragen.

Bekijk de e-mail van de beheerder van het domein

  1. Accepteer de overdracht of wijze deze af: GoDaddy stuurt je een e-mail met de instructies voor het uitvoeren van de overdracht. Als je het overdrachtsverzoek niet binnen vijf dagen accepteert of afwijst, accepteert GoDaddy de overdracht namens jou automatisch. Zie Accept or decline a transfer to another registrar voor meer informatie.
  2. Ontvang een bevestiging: GoDaddy stuurt je een e-mail met de bevestiging wanneer de overdracht is voltooid.

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.