Help

Beheerde WordPress Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Doe-het-zelf-opties voor het maken van je website

In deze video leer je hoe eenvoudig het is om je eigen site te maken met tools voor het bouwen van websites. GoDaddy -tools omvatten Websites + Marketing Websitebouwer, Websites + Marketing Webwinkel en Beheerde WordPress.

Videotranscriptie

Dus je hebt besloten om je eigen website te bouwen. Ga je! In deze video introduceren we enkele toolopties voor doe-het-zelvers en hoe je kunt bepalen welke de juiste is voor jou.

GoDaddy biedt drie tools voor mensen die hun eigen websites willen bouwen, maar niet weten hoe ze moeten programmeren: Websitebouwer, Webwinkel en Beheerde WordPress.

Welke tool geschikt is voor jou, hangt af van hoe comfortabel je bent met technologie en het doel van je website. Laten we het eerst hebben over technische vaardigheden ...

Als je een low-tech persoon bent of niet, dan zijn op sjablonen gebaseerde alles-in-één tools voor het bouwen van websites de beste optie. Met deze gebruiksvriendelijke tools kun je je website visueel bouwen in je browser, met behulp van slepen en neerzetten. Terwijl je je website bouwt, schrijft de tool de code voor je op de achtergrond.

Alles-in-één tools voor het bouwen van websites zijn ook ideaal voor kleine bedrijven of personen met een beperkt budget, omdat ze meestal worden gebundeld met een goedkoop of gratis hostingpakket, gratis add-ons bieden om formulieren te maken of te integreren met sociale mediakanalen, en de meeste belangrijker is dat ze worden geleverd met ondersteuning.

De websitebouwer en webwinkel van GoDaddy zijn beide op sjablonen gebaseerde, alles-in-één tools voor het bouwen van sites die iedereen kan gebruiken om snel en eenvoudig een site te bouwen en deze online te krijgen. Welke van deze tools je kiest, hangt af van het doel van je website.

Als je een informatieve website bouwt om bekendheid te geven aan je bedrijf, meer klanten te bereiken of het gewoon makkelijker te maken voor klanten om je te vinden, dan is Webbouwer een goede keuze.

Als het je doel is om iets op je website te verkopen, heb je een tool nodig die extra functionaliteit biedt, zoals een winkelwagen, productcatalogi en verwerking van financiële transacties; Webwinkel is het meest geschikt voor mensen die online willen verkopen.

Webwinkel is specifiek ontworpen voor het maken van e-commerce sites en biedt ontwerpen, functies en functionaliteit die het opzetten van je winkel supereenvoudig maken.

Hoewel de sjablonen die worden gebruikt in alles-in-één-websitebouwers de hoeveelheid tijd en vaardigheden die nodig zijn om een professioneel ogende website te bouwen, aanzienlijk verminderen, kunnen ze minder flexibel zijn als het gaat om het ontwerpen van websites en bieden ze mogelijk niet meer technisch onderlegd person het niveau van aanpassing dat ze willen. Voer onze derde doe -het -zelfoptie in, Beheerde WordPress.

WordPress is wat je een geavanceerde doe -het -zelf -tool zou kunnen noemen; Het biedt meer flexibiliteit en functionaliteit dan een sjabloon voor sitebouwer, maar je hebt ook wat meer technische kennis nodig om een WordPress-website te maken en te beheren.

Als je klaar bent voor WordPress, maar je hebt wel wat hulp nodig, dan kan Beheerde WordPress van GoDaddy het je gemakkelijker maken door het instellen van hosting, dagelijkse back -ups en beveiligingsupdates uit te voeren. Om nog maar te zwijgen van de 24-uurs klantenservice.

Denk je dat je klaar bent om je doe -het -zelfgereedschap te kiezen? Vergeet niet om het gebruiksgemak, de flexibiliteit en de kosten van elke tool af te wegen tegen je bedrijfsdoelen en websitevereisten.

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.