DNS-zonebestanden beheren

Hoe en waar je je DNS-records kunt toevoegen, wijzigen of verwijderen is afhankelijk van waar je DNS gehost is. Dit wordt bepaald door waar je naamservers naar verwijzen. Er zijn drie mogelijkheden voor waar je je DNS beheert:

1. Je domein is geregistreerd bij GoDaddy en gebruikt onze naamservers: je beheert je DNS-instellingen in je GoDaddy-account.
  2. Je domein is niet geregistreerd bij GoDaddy maar gebruikt wel onze naamservers: je beheert DNS-instellingen in je GoDaddy-account. Dit is meestal het geval als je een website bij ons host, of als je DNS-hosting gebruikt.
  3. Je domein is geregistreerd bij een bedrijf, maar gebruikt niet onze naamservers: je beheert je DNS niet bij ons. Je moet dan bij je DNS- en/of website-hostingbedrijf zijn.

Als je DNS bij ons is, kun je DNS-records toevoegen, wijzigen of verwijderen binnen je DNS-beheer.

• A-record: Het primaire DNS-record dat gebruikt wordt om je domein te koppelen aan een IP-adres om bezoekers naar je website te leiden. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • Subdomein: Een DNS-record dat een voorvoegsel voor je domeinnaam vormt, zoals blog.coolvoorbeeld.com. Een subdomein kan gemaakt worden met een A-record dat naar het IP-adres verwijst (dit komt het meest voor), met een CNAME dat naar een URL verwijst, of zelfs met een MX-record. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • CNAME: Een soort record dat ook een voorvoegsel toevoegt aan je domeinnaam en soms ook een soort subdomein genoemd wordt. Een CNAME kan nooit naar een IP-adres verwijzen. Het kan alleen naar een andere domeinnaam of ander URL-adres verwijzen. Je kunt bijvoorbeeld een CNAME maken voor store.coolexample.com die naar een andere URL verwijst, zoals een webwinkel die met Shopify gemaakt is. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • MX-record: Beheert je e-mailadressen en zorgt ervoor dat je e-mailberichten in je inbox terecht komen. Verschillende e-maildiensten gebruiken verschillende MX-records en een e-mailadres bij GoDaddy is automatisch voor je ingesteld. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • TXT-record: Stelt je in staat je domeineigendom te bevestigen en beleidsregels voor het verzenden van e-mail in te stellen. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • SPF-record: Een soort TXT-record waarmee je verzendbeleid voor e-mail in kan stellen. Dit is een geavanceerde soort DNS-record. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • NS-record: Bevat informatie over je naamservers. Gebruik deze records om te identificeren welke naamservers je moet gebruiken als je domein niet geregistreerd is bij GoDaddy aar je je DNS wel bij ons wil beheren. Dit is een geavanceerde aangepaste DNS-record. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen