Linux Hosting (cPanel) Help

DNS configureren voor je cPanel-domein

Je hebt een site in Linux Hosting gemaakt die klaar is om live te gaan. Je moet DNS juist instellen als je wilt dat je site op het web toegankelijk is. DNS-doorgifte duurt meestal een paar uur, maar het kan tot 48 uur duren voordat alles overal op het internet doorgegeven is.

Waarschuwing: Dit artikel gaat over een geavanceerd technisch onderwerp. Als je de stappen niet juist uitvoert, kun je ongewenste veranderingen aanbrengen aan je site. Voordat je wijzigingen aanbrengt, raden we aan je DNS te exporteren of een screenshot te maken van je DNS-records als een back-up. Bekijk de ondersteuningsverklaring voor meer informatie over de producten en diensten van GoDaddy.

1. Ga op zoek naar je naamservers en waar je je DNS beheert

Voordat je wijzigingen aanbrengt, controleer je je naamservers voordat je de DNS bijwerkt op de juiste locatie. Je naamservers laten zien welk hostingbedrijf je dient te gebruiken om de DNS van je domein te beheren.

• Domeinen geregistreerd bij GoDaddy: Bekijk je naamservers in je account van GoDaddy.
  • Domeinen die ergens anders zijn geregistreerd: Vraag de registerhouder van je domein om meer informatie.

2. Webhosting-DNS

Ga naar je DNS-host en zorg ervoor dat deze records de juiste plek aanwijzen, zodat de site van Linux Hosting kan worden bereikt op het web.

TypeNaamData
A@Je IP-adres van Linux Hosting
CNAMEwwwJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
Opmerking: DNS-hosts kunnen verschillende labels en opmaak gebruiken. We raden aan contact op te nemen met je DNS-host als je niet zeker weet hoe je moet doorgaan, omdat diens vereisten anders zijn dan deze voorbeeldrecords.

3. (Optioneel) Mail-DNS

Als je van plan bent e-mail te hosten via Linux Hosting, moeten deze records je DNS-host goed aanwijzen.

TypeNaamData
AmailJe IP-adres van Linux Hosting
MX@mail.[je domeinnaam] (bijvoorbeeld mail.coolexample.com)
TXT@v=spf1 include:secureserver.net -all
TXTadminv=spf1 include:secureserver.net -all
CNAMEwebmailJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)

3. (Optioneel) Willekeurige DNS

Het toevoegen van deze records aan je DNS-host kan nuttig zijn voor specifieke functies van Linux Hosting, maar het is niet nodig voor de basisversies van web- en e-mailhosting.

TypeNaamData
AadminJe IP-adres van Linux Hosting
CNAMEautoconfigJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
CNAMEautoconfig.adminJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
CNAMEautodiscoverJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
CNAMEautodiscover.adminJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
CNAMEcpanelJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
CNAMEftpJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
CNAMEwebdiskJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
CNAMEwebdisk.adminJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
CNAMEwhmJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
CNAMEwww.adminJe domeinnaam (bijvoorbeeld coolexample.com)
CNAME_domainconnect_domainconnect.gd.domaincontrol.com.
TypeServiceProtocolNaamPrioriteitGewichtPoortWaarde
SRV_autodiscover_tcp@00443cpanelemaildiscovery.cpanel.net
SRV_autodiscover_tcpadmin00443cpanelemaildiscovery.cpanel.net

4. Conflicterende DNS verwijderen

Als je DNS-records hebt met identieke type- en naamcombinaties in je Linux Hosting, raden we aan deze conflicten te verwijderen. Bijvoorbeeld:

TypeNaamDataActie
A@Je IP-adres van Linux HostingVoeg deze record toe
A@Een ander IP-adresVerwijder deze record