DNS-records beheren

Hoe en waar je je DNS-records kunt toevoegen, wijzigen of verwijderen, is afhankelijk van waar je DNS gehost is. Dit wordt bepaald door waar je naamservers naar verwijzen. Er zijn drie mogelijkheden voor waar je je DNS beheert:

1. Je domein is geregistreerd bij GoDaddy en gebruikt onze naamservers: je beheert je DNS-instellingen in je GoDaddy-account.
  2. Je domein is niet geregistreerd bij GoDaddy maar gebruikt wel onze naamservers: je beheert DNS-instellingen in je GoDaddy-account. Dit is meestal het geval als je een website bij ons host, of als je DNS-hosting gebruikt.
  3. Je domein is geregistreerd bij een bedrijf, maar gebruikt niet onze naamservers: je beheert je DNS niet bij ons. Je moet dan bij je DNS- en/of website-hostingbedrijf zijn.

Als je DNS bij ons is, kun je DNS-records toevoegen, wijzigen of verwijderen in je account.

• A-record: Het primaire DNS-record dat gebruikt wordt om je domein te koppelen aan een IP-adres om bezoekers naar je website te leiden. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • Subdomein: Een DNS-record dat een voorvoegsel voor je domeinnaam vormt, zoals blog.coolvoorbeeld.com. Een subdomein kan gemaakt worden met een A-record die naar het IP-adres verwijst (dit komt het meest voor), met een CNAME die naar een URL verwijst, of zelfs met een MX-record. Toevoegen/Bewerken/Verwijderen
  • CNAME: Een soort record dat ook een voorvoegsel toevoegt aan je domeinnaam en soms ook een soort subdomein genoemd wordt. Een CNAME kan nooit naar een IP-adres verwijzen. Het kan alleen naar een andere domeinnaam of ander URL-adres verwijzen. Je kunt bijvoorbeeld een CNAME maken voor store.coolexample.com die naar een andere URL verwijst, zoals een webwinkel die met Shopify gemaakt is. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • MX-record: Beheert je e-mailadressen en zorgt ervoor dat je e-mailberichten in je Postvak IN terecht komen. Verschillende e-maildiensten gebruiken verschillende MX-records en een e-mailadres bij GoDaddy is automatisch voor je ingesteld. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • TXT-record: Stelt je in staat je domeineigendom te bevestigen en beleidsregels voor het verzenden van e-mail in te stellen. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • SPF-record: Een soort TXT-record waarmee je verzendbeleid voor e-mail in kan stellen. Dit is een geavanceerde soort DNS-record. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen
  • NS-record: Bevat informatie over je naamservers. Gebruik deze records om te identificeren welke naamservers je moet gebruiken als je domein niet geregistreerd is bij GoDaddy, maar je je DNS wel bij ons wilt beheren. Dit is een geavanceerde aangepaste DNS-record. Toevoegen / Bewerken / Verwijderen