Directory doorzoeken uitschakelen

Door mappen te bladeren kan iedereen alle bestanden in een map en hun inhoud bekijken. Om je site te beveiligen, moet je het bestandsbeheer van je hosting gebruiken om de bestanden te bewerken.

1. Je moet altijd een back -up van je site maken voordat je wijzigingen aanbrengt.
  2. Ga naar de verschillende mappen van je website (bijv. http://coolexample.com/wp-content ) in je browser om te zien of er een lijst met bestanden wordt weergegeven in plaats van een webpagina.
  3. Als je geen mappen kunt vinden die bestandslijsten weergeven, zijn er geen verdere stappen die je kunt volgen.
  4. Ga naar Bestandsbeheer voor je hostingpakket. ( Webhosting / cPanel / Plesk )
  5. Navigeer naar de map waarin een directorylijst werd weergegeven.
  6. Bewerk het .htaccess- (Linux) of web.config- (Windows) -bestand.
    • Linux: voeg bovenaan het .htaccess -bestand de volgende regel in:
      Opties -Indexen
    • Windows: zoek in het bestand web.config de volgende regel en verwijder deze:
      map Blader door >
  7. Sla de wijzigingen in je bestand op.

Je hebt nu het bladeren door mappen uitgeschakeld. Als je nog steeds door de map in je browser kunt bladeren, kun je overwegen om je browsercache leeg te maken, een andere browser te proberen of de stappen opnieuw te bekijken op juistheid.