Digitale producten toevoegen

Wanneer je in je Website Builder-webwinkel producten verkoopt, kun je fysieke of digitale goederen aanbieden. Dit artikel behandelt downloadbare digitale producten, zoals video‘s of audiobestanden. Zie dit artikel voor informatie over het toevoegen van fysieke producten die naar je klanten worden verzonden.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account en open je product. (Hulp nodig bij het openen van je product?)
  2. Als je winkel verschijnt, selecteer je Winkel beheren.
  3. Selecteer het tabblad Winkel en kies Product toevoegen.
    Selecteer Product toevoegen
  4. Zoek de sectie Producttype op de pagina Product toevoegen en selecteer Digitaal.
    De knop Digitaal selecteren
  5. Vul de vereiste velden Productnaam en Prijs in. Vul de overige velden in, als dat nodig is.
    Veldnaam Uitleg
    Verkoopprijs Toont de verkoopprijs waarbij de gewone prijs is doorgehaald
    Belastingcategorie De categorie is standaard ingesteld op Digitale producten. Als het product belastbaar is, stelt je het menu in op Standaard. Of selecteer Niet-belastbaar.
    Zichtbaarheid Schakel het selectievakje Weergeven in webwinkel uit om seizoensgebonden artikelen te verbergen of als je van plan bent om later meerdere producten tegelijk weer te geven.
    Categorieën Je kunt het voor klanten eenvoudiger maken om artikelen te vinden door het creëren van categorieën, zoals kleding, huishoudelijke artikelen, speelgoed. Zie voor meer informatie over het maken van subcategorieën Productcategorieën toevoegen.
  6. Als je een afbeelding of video wilt toevoegen, selecteer je de gewenste knop, blader je naar het bestand dat je wilt gebruiken en kies je Openen.

Opmerking: Afbeeldingen moeten de bestandsindeling .jpg, .jpeg, .gif of .png hebben en mogen niet groter zijn dan 10 MB per afbeelding. (Je kunt afbeeldingen tot 5000 x 5000 pixels uploaden, maar de maximale weergaveresolutie is 1920 x 1080 pixels.)

7. Kies het tabblad Bestanden en selecteer Bestand toevoegen. Nadat je het productbestand heb toegevoegd en een naam hebt gegeven, selecteer je Opslaan om dit te uploaden. (Gebruik de andere twee tabbladen wanneer dat nodig is.)
    bestand toevoegen en opslaan
    Naam tabblad Gebruik
    Beschrijving Details toevoegen over het product.
    Bestanden Voeg een digitaal bestand voor het product toe en upload dit, zoals een video- of audiobestand.

Opmerking: De verkoper kan maximaal 10 bestanden per product uploaden, waarbij elk bestand niet groter mag zijn dan 2 GB. Klanten die het product kopen, krijgen een unieke URL voor elk bestand en kunnen het bestand maximaal drie keer downloaden.

Zoekmachines Automatisch een link naar dit product toevoegen. Je kunt deze wijzigen als je dat wilt.
  8. Selecteer opnieuw Opslaan als je klaar bent of selecteer Opslaan en nog een product toevoegen om meer producten toe te voegen.

Opmerking: Je kunt maximaal 5000 producten toevoegen aan je webwinkel. Dit geld voor welke combinatie van fysieke en digitale producten dan ook. Je kunt maximaal 100 producten in één keer uploaden. Je kunt producten importeren in je winkel, maar er is geen exportoptie. (InstantPage-gebruikers kunnen niet meer dan zes producten in totaal toevoegen zonder optie voor uploaden in bulk.)

9. Publiceer je website om je wijzigingen door te voeren.