Definities van Linux -machtigingen

Er zijn twee soorten algemene machtigingen en drie soorten geavanceerde machtigingen die je kunt opgeven voor gedeelde Linux -hostingmappen. Geavanceerde machtigingen kunnen worden ingesteld voor zowel directorygebruikers (websitebezoekers) als eigenaren (websitebeheerders).

Algemene machtigingen

• Web zichtbaar: Hiermee kunnen gebruikers door bestanden en mappen bladeren via een webbrowser.
  • Uitvoerbaar bestand: staat de uitvoering van scripts toe.

Geavanceerde machtigingen

• Lezen: Maakt anonieme weergave van mapinhoud via een webbrowser mogelijk. Als er geen leesmachtigingen worden verleend, moeten FTP -aanmeldingsgegevens worden opgegeven om de mapinhoud te bekijken.
  • Schrijven: Staat anonieme wijziging toe van de inhoud van een map.
  • Uitvoeren: Staat de uitvoering van scripts toe.