Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

E-mailmarketing van GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

De verschillende redenen voor onderdrukking begrijpen

Je onderdrukte lijst bevat alle contactpersonen die niet langer in je actieve abonnees staan: onderdrukt en geweigerd.

Schakel een van de gele onderdrukkingstypen uit om alleen naar die contactpersonen te kijken. Klik op een geel type en het wordt groen om aan te geven dat het filter voor dat type actief is. Combineer filters om combinaties van typen tegelijk te bekijken. Klik nog een keer op het type om dat filter uit te schakelen.

Het is een goed idee om deze lijsten met onderdrukte en geweigerde abonnees te bewaren. Aangezien je geen marketingmails naar hen verzendt, tellen deze niet mee voor je e -mailmarketingberichten per maand. En net zo belangrijk als weten wie je e -mails wil ontvangen, is weten wie zich bewust heeft afgemeld, zodat je kunt oppassen dat je ze niet opnieuw e -mailt.

Onderdrukt

  • Afgemeld : deze contactpersonen hebben op de afmeldlink in een van je mailings geklikt.
  • Door mij : deze contactpersonen zijn handmatig door jou onderdrukt in je account.
  • Niet bevestigd : deze contactpersonen hebben zich ingeschreven via een dubbel opt-in-aanmeldingsformulier en hebben nog niet op de bevestigingslink geklikt in de e-mail die naar hen is verzonden. Zodra ze op de bevestigingslink klikken, gaat de contactpersoon automatisch naar de juiste lijst in je actieve abonnees.
  • Gemarkeerd als spam : deze contactpersonen hebben op de spamknop in hun inbox geklikt voor een van je mailings.

Teruggestuurd

  • Hard bounce : Dit zijn contactpersonen die niet kunnen worden bezorgd. Dit komt waarschijnlijk doordat het adres niet bestaat.
  • Soft bounce : dit zijn contactpersonen die niet kunnen worden bezorgd op het moment van verzending, maar het probleem kan vanzelf worden opgelost of veranderen. Dit is vaak het gevolg van volle mailboxen of domeinen die tijdelijk niet beschikbaar zijn. Alle zachte bounces worden automatisch opnieuw geprobeerd, dus het kan zijn dat ze maar kort worden onderdrukt.
  • Algemeen teruggestuurd : Dit is de diverse categorie van niet -bezorgbare adressen. Veelvoorkomende redenen zijn firewalls op de server van de contactpersoon die inkomende e -mail van buiten het netwerk stoppen. Dit is gebruikelijk bij bedrijven die geen e -mail ontvangen van onbekende bronnen. Alle algemene retourzendingen worden automatisch opnieuw geprobeerd, dus het kan zijn dat ze maar kort worden onderdrukt.
  • Nog steeds aan het proberen : dit betekent dat een bepaalde mailing nog niet kan worden afgeleverd, maar dat de server het nog steeds probeert en geen definitief antwoord heeft gekregen. Dit type bounce is tijdelijk.

Volgende stap

Meer informatie