Help

Domeinen Help

De overdracht van domeinnamen naar GoDaddy voorbereiden

Voordat je de overdracht van een domeinnaam van een andere registerhouder naar ons kunt goedkeuren, moet je de domeinnaam voorbereiden en de overdracht kopen.

ICANN-voorschriften verbieden de overdracht van domeinnamen (behalve .au) die in de afgelopen 60 dagen zijn geregistreerd of zijn overgedragen. Klik hier voor meer informatie.

Zie Mijn domein overdragen aan GoDaddy nadat je de stappen in dit artikel hebt voltooid om de overdracht van je domeinnaam goed te keuren.

De overdracht van je domeinnaam naar ons voorbereiden

  1. Zorg ervoor dat de beheerder van je domeinnaam (registrantcontact voor .au-domeinnamen) een geldig e-mailadres heeft ingevoerd in de Whois-database. Beide registerhouders gebruiken dit e-mailadres om je belangrijke informatie over de overdracht te sturen.

    Als je voor je domeinnaam gebruikmaakt van Privéregistratie, een service die je persoonlijke informatie verbergt voor het publiek, kun je het e-mailadres voor beheer niet controleren in de Whois-database. Je moet contact opnemen met je huidige registerhouder om Privéregistratie op te zeggen en vervolgens moet je het e-mailadres bijwerken, indien nodig.

  2. Ontgrendel je domeinnaam bij je huidige registerhouder.
  3. Vraag een autorisatiecode (ook wel een EPP-code of overdrachtscode genoemd) aan bij je huidige registerhouder, indien nodig. Voor sommige domeinnaamextensies, vooral bij landcodedomeinnamen op het hoogste niveau (ccTLD's), is geen autorisatiecode vereist. Sommige registerhouders geven de autorisatiecode weer in het account dat je bij ze hebt, terwijl andere registerhouders dit op aanvraag naar het e-mailadres voor beheer sturen. Zie het volgende artikel voor meer informatie: Hoe verkrijg ik een autorisatiecode om mijn domeinnaam aan jullie over te dragen?.
  4. Kopen een domeinnaamoverdracht op onze website. Als de extensie die je wilt overdragen niet in de lijst staat, kun je de domeinnaam niet naar ons overdragen. We sturen een e-mail naar de beheerder van de domeinnaam nadat je de overdracht hebt aangeschaft. In deze e-mail staan de overdracht-ID's (transactie-ID en beveiligingscode) die je nodig hebt om de overdracht van je account naar ons goed te keuren.

Voor de volgende stappen moet je de secties Een domeinoverdracht naar ons goedkeuren en De voortgang van je overdracht controleren doornemen, die deel uitmaken van het artikel Mijn domein overdragen aan GoDaddy.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.