De naamservers voor mijn domeinen wijzigen

Naamservers zijn je primaire DNS-controller en zonder de juiste naamserver-instellingen zullen je e-mail en website niet goed werken. Je domein moet geregistreerd zijn bij GoDaddy in je account om naamservers te bewerken. Als je je naamservers gaat verplaatsen naar een ander bedrijf, moeten deze beschikbaar zijn voor je begint.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Kies onder Aanvullende instellingen voor DNS beheren.
  4. Selecteer Wijzigen in de sectie Naamservers.
  5. Kies de optie die het beste bij je past:
    • Mijn domein koppelen aan een website die ik hebt gebouwd: Gebruik onze wizard om je domein te koppelen aan een website die je elders hebt gebouwd, zoals Squarespace, Weebly of WordPress.
    • Ik wil de standaardnaamservers van GoDaddy gebruiken (aanbevolen): We werken je domein automatisch bij naar een set naamservers van GoDaddy. Deze optie is alleen beschikbaar als je op dit moment geen naamservers van GoDaddy gebruikt.
    • Mijn eigen naamservers invoeren (geavanceerd): Voer de naamservers in die je hostingprovider je geleverd heeft.
  6. Selecteer Opslaan of Verbinden.
  7. Vink het vakje aan naast Ja, ik stem in met het bijwerken van de naamservers voor het geselecteerde domein (of de geselecteerde domeinen).

Opmerking: Als je Ownership Protection op je domein hebt, moet je je identiteit verifiëren. We sturen automatisch een verificatiecode als je tweestapsverificatie (2SV) meer dan 72 uur hebt ingeschakeld in je account. Anders kun je Wachtwoord sturen selecteren en dan sturen we een eenmalig wachtwoord naar het e-mailadres van de registrant.

Het kan tot 48 uur duren voordat de wijzigingen volledig zijn doorgevoerd. Gedurende deze periode kunnen je website, e-mail of andere domeinservices worden onderbroken.

Verwante stappen

• Je kunt ook je domein overdragen naar GoDaddy om het gemakkelijker en veiliger te maken om DNS te beheren.
  • Gebruik de standaard naamservers van GoDaddy en koppel aan een andere website door je A-record te wijzigen.

Meer informatie

• Sommige ccTLD‘s hebben mogelijk speciale vereisten voor de instellingen van naamservers.
  • Als je domein niet geregistreerd of gehost is bij GoDaddy kun je ook bij ons DNS beheren door een Gehoste DNS toe te voegen.