Mijn domeinnaamserver bewerken

Houd je website en e-mail bereikbaar en actief door de correcte naamservers op je domein te hebben. Je kan de naamserver van je bij GoDaddy geregistreerde domeinen wijzigen in je GoDaddy-account. Er moeten altijd minstens twee naamservers zijn voor een domein. Wanneer naamservers veranderen, verandert de plek waar het DNS wordt beheerd ook.

Voorbeeld: als het domein bijvoorbeeld de standaard GoDaddy-naamserver gebruikt, zit het DNS-zonebestand in jouw GoDaddy-account. Als het domein een naamserver van een ander bedrijf gebruikt, staat dat DNS-zonebestand ergens in dat bedrijfsaccount opgeslagen.

1. Meld je aan bij de Domeinportfolio van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam en wachtwoord.)
  2. Selecteer de selectievakjes naast de domeinen die je wilt bijwerken. Of selecteer het selectievakje naast de domeinnaam en klik dan op alles selecteren.
    schermafbeelding van meerdere geselecteerde domeinen
  3. Selecteer Naamserver in het actiemenu.
    • Afhankelijk van de grootte van je scherm, moet je mogelijk het menu Meer aanklikken en naar beneden scrollen om Naamserver te zien staan.
  4. Kies de instellingen voor de naamserver die de beste optie zijn voor je:
    • Naamserver van GoDaddy (aanbevolen): We werken je domein bij naar een naamserver van GoDaddy en je kunt je DNS beheren in je GoDaddy-account.
    • Ik gebruik mijn eigen naamserver: voer je aangepaste naamservers in. Je DNS zal ergens anders worden beheerd en niet via je GoDaddy-account.
  5. Selecteer Opslaan en daarna op Doorgaan om je updates te voltooien.
    • Als je domein over domeinbescherming beschikt, moet je je identiteit verifiëren. Als tweestapsverificatie (2SV) gedurende ten minste 24 uur is ingeschakeld, voer je de code in die we via sms hebben verzonden of voer je de code van je authenticator-app in. Voer anders het eenmalige wachtwoord in dat we naar het e-mailadres van je registrant hebben gestuurd.

Je zult een Gelukt!-bericht zien om je te laten weten dat de naamserver is bijgewerkt. De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.

Verwante stappen

Meer informatie

• Sommige domeinen hebben mogelijk speciale vereisten voor de instellingen van naamservers.
  • Als je domein niet is geregistreerd of wordt gehost bij GoDaddy, kun je nog steeds bij ons je DNS beheren door DNS-hosting toe te voegen.