De naamservers voor mijn domeinen wijzigen

Naamservers zijn de primaire manier om je DNS te beheren. Als je je naamservers verandert, moet je ook de DNS-instellingen op een andere plek beheren. Juiste instellingen voor naamservers zijn cruciaal. Zonder deze werken je e-mail en website niet goed. Je domein moet geregistreerd zijn bij GoDaddy in je account om naamservers te wijzigen.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    domein selecteren
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen.
  4. Selecteer Wijzigen in de sectie Naamservers.
  5. Kies de optie die het beste bij je past:
    • Mijn domein koppelen aan een website die ik heb gebouwd: Gebruik onze wizard om je domein te koppelen aan een website die je elders hebt gebouwd, zoals Squarespace, Weebly of WordPress.
    • Ik wil de standaardnaamservers van GoDaddy gebruiken (aanbevolen): We werken je domein automatisch bij naar een set naamservers van GoDaddy. Deze optie is alleen beschikbaar als je op dit moment geen naamservers van GoDaddy gebruikt.
    • Mijn eigen naamservers invoeren (geavanceerd): Voer de naamservers in die je hostingprovider je geleverd heeft.
  6. Selecteer Opslaan of Verbinden.
  7. Schakel het selectievakje in naast Ja, ik stem in met het bijwerken van de naamservers voor het geselecteerde domein (of de geselecteerde domeinen).

Opmerking: Als je domeinbescherming hebt voor je domein, moet je je identiteit verifiëren. We sturen automatisch een verificatiecode als tweestapsverificatie (2SV) al langer dan 72 uur is ingeschakeld in je account. Anders kun je Wachtwoord verzenden selecteren en in dat geval verzenden we een eenmalig wachtwoord naar het e-mailadres van de registrant.

De meeste DNS-updates treden binnen een uur in werking, maar het kan tot 48 uur duren voordat ze wereldwijd bijgewerkt zijn.

Verwante stappen

Meer informatie

• Sommige domeinen hebben mogelijk speciale vereisten voor de instellingen van naamservers.
  • Als je domein niet is geregistreerd of wordt gehost bij GoDaddy, kun je ook bij ons DNS beheren door een Gehoste DNS toe te voegen.