Web & Classic Hosting Help

De naamservers van mijn website vinden

Om uw website zichtbaar te maken op het internet, moet u uw domeinnaam via nameservers laten verwijzen naar uw hostingaccount. Zie voor meer informatie Wat is DNS?.

Opmerking: deze informatie is alleen van toepassing op accounts die bij ons worden gehost. Als je account niet bij ons wordt gehost, kun je de informatie in het volgende artikel gebruiken De naamservers voor mijn domeinen wijzigen.

Nameservers worden per domein toegewezen. Onder een hostingaccount kunnen verschillende domeinnamen ressorteren die van verschillende nameserversets gebruik maken.

Zoeken naar de naamservers van het primaire domein

1. Meld je aan bij de pagina Mijn producten.
  2. Als je er niet automatisch naar doorverwezen wordt, selecteer dan het tabblad Mijn producten.
  3. Klik naast het domein dat je wilt gebruiken op DNS.
  4. Op de pagina DNS-beheer, onder het gedeelte Naamservers worden je naamservers weergegeven.

Opmerking: het kan 48 uur duren voordat wijzigingen in je domeinnaamservers worden doorgegeven.

Zoeken naar secundaire naamservers/naamservers voor domeinen waaraan een alias is toegewezen

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account.
  2. Klik op het tabblad Producten onder je naam op de balk Webhosting.
  3. Klik naast de account dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Meer de optie DNS-beheer. Je wordt, normaal gesproken, standaard omgeleid naar het hostingabonnement van je primaire domein.
  5. Als je het zonebestand wilt weergeven voor een domein waaraan een alias is toegewezen, klik je op Zone wijzigen nadat je hebt geklikt op de editor voor het zonebestand. Er wordt vervolgens een lijst weergegeven met domeinen waaraan een alias is toegewezen.
  6. Zoek het domein waarvan je het zonebestand wilt weergeven en klik op OK.
  7. Als je de naamservers probeert te bevestigen voor een onlangs toegevoegt domein waaraan een alias is toegewezen, schuif je omlaag in het bestand, totdat de sectie NS (Nameserver) wordt weergeven. De naamservers die zijn aangeduid als (Informational), zijn de naamservers die door het domein moeten worden gebruikt.