De mediagalerij gebruiken

Met de mediagalerij kun je de afbeeldingen, PDF‘s en SWF-bestanden beheren die je uploadt naar Quick Shopping Cart®. De mediagalerij is te bereiken via het menu Webwinkel en de Product-pagina. Met de mediagalerij kun je een afbeelding per product weergeven met de optie Een afbeelding, of maximaal tien afbeeldingen met de optie Meerdere afbeeldingen.

Opmerking: De optie Meerdere afbeeldingen is alleen beschikbaar in Deluxe- en Premium- Quick Shopping Cart-accounts. Met deze optie kun je maximaal vijf afbeeldingen per product weergeven in Deluxe-accounts en maximaal tien afbeeldingen per product in Premium-accounts.

Je kunt daarnaast zoeken naar geüploade bestanden, links ontvangen naar geüploade bestanden en bestanden verwijderen.

Om je te helpen hebben we twee video‘s met mediagalerijen:

Gebruik de mediagalerij in het menu Webwinkel voor het uploaden van PDF‘s en SWF‘s en om links naar geüploade bestanden te ontvangen. Gebruik de mediagalerij op de pagina Product voor het toewijzen van afbeeldingen aan producten.

Gebruik de mediagalerij in het menu Webwinkel

Je kunt afbeeldingen, PDF‘s en SWF-bestanden uploaden met de mediagalerij, die beschikbaar is in het menu Webwinkel. Daarnaast kun je zoeken naar je geüploade bestanden en links ontvangen voor embedden of linken naar geüploade bestanden in velden die HTML accepteren in Quick Shopping Cart.

Opmerking: Als je een afbeelding aan een product wilt toewijzen, kun je de mediagalerij gebruiken, die te bereiken is via de Product-pagina.

Uploaden van afbeeldingen naar je mediagalerij

Per keer kun je maximaal 100 afbeeldingen direct uploaden naar je mediagalerij. Je hebt ook de mogelijkheid om een titel en trefwoorden-tags aan elke afbeelding toe te voegen.

Opmerking: Om meerdere afbeeldingen in een keer te uploaden, heb je de nieuwste versie van de Adobe Flash® Player nodig. Er wordt een waarschuwing weergegeven als je op Afbeeldingen uploaden klikt en je niet de nieuwste Flash-versie hebt. Klik op de link bij de waarschuwing voor de nieuwste versie.

Uploaden van afbeeldingen naar je mediagalerij

1. Aanmelden bij je Accountmanager.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. In de lijst Quick Shopping Cart Account, klik je op Beheren naast het Snelle winkelwagen-account dat je wilt gebruiken.
  4. In het menu Instellingen, sectie Design, selecteer je Mediagalerij.
  5. Klik op Afbeeldingen uploaden.
  6. Selecteer de afbeeldingen die je wilt uploaden op je lokale station, en klik op Openen.

Opmerking: Selecteer meerdere afbeeldingen door de Command-toets (Mac) of Ctrl-toets (pc) ingedrukt te houden.

7. (Optioneel) Titel van elke afbeelding bijwerken en trefwoord Tags toevoegen. Met deze stap kun je ervoor kiezen om een Excel-spreadsheet gebruiken voor het bijwerken van toewijzingen van afbeeldingen.
  8. Klik op OK.

Opmerking: Afbeeldingen die geüpload zijn op de Naam, Logo, Contactgegevens-pagina of op de Standaard productafbeeldingen-pagina, worden toegevoegd aan de mediagalerij.

Opsporen van afbeeldingen in je mediagalerij

Als je de informatie voor een bepaalde afbeelding wilt bijwerken, kun je de afbeelding opsporen door te scrollen door alle geüploade afbeeldingen of te zoeken naar een afbeelding op titel of trefwoord.

Opsporen van afbeeldingen in je mediagalerij

1. Aanmelden bij je Accountmanager.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. In de lijst Quick Shopping Cart Account, klik je op Beheren naast het Snelle winkelwagen-account dat je wilt gebruiken.
  4. In het menu Instellingen, sectie Design, selecteer je Mediagalerij.
  5. In het zoekveld voer je een trefwoord in en klik je op Zoeken.

Opmerking: Om je zoekopdracht te annuleren en alle afbeeldingen in de mediagalerij te bekijken klik je op Alle bekijken.

Standaard worden 10 afbeeldingen per pagina weergegeven. Als je meer dan 10 geüploade afbeeldingen hebt, kun je het aantal voor Resultaten per pagina verhogen of de knoppen Vorige en Volgende gebruiken.

Linken naar en embedden van PDF‘s, flashbestanden en/of afbeeldingen

Je kunt linken naar PDF‘s en SWF‘s of deze embedden vanuit je mediagalerij in velden die HTML accepteren. Daarnaast kun je afbeeldingen weergeven vanuit je mediagalerij in velden die HTML accepteren door de img src tag te gebruiken.

Voor meer informatie, zie Koppelen naar je afbeeldingen in snelle winkelwagen.

De mediagalerij op de Product-pagina gebruiken

Gebruik de mediagalerij die beschikbaar is via de Product-pagina voor het toewijzen van afbeeldingen aan een product, selecteren hoeveel afbeeldingen je per product wilt weergeven en het uploaden van productafbeeldingen.

Opmerking: Als je een PDF of SWF-bestand wilt uploaden, of content in de mediagalerij wilt koppelen aan en/of embedden in een HTML-veld, gebruik je de mediagalerij, die bereikbaar is via het menu Webwinkel.

Afbeeldingen aan een product toewijzen

Je kunt verschillende afbeeldingen toewijzen voor weergave bij elk product. Op de mediagalerij-pagina van een product kun je afbeeldingen aan het product toewijzen met de optie Een afbeelding of Meerdere afbeeldingen. Er zijn drie locaties waar productafbeeldingen worden weergegeven: Miniatuur, standaard en in-/uitzoomen.

Miniatuur
Geeft de miniatuur-afbeelding naast het product weer op je Producten-pagina en ook als het product wordt gepresenteerd als een Uitgelicht artikel. Klik op de pijl in de sectie Instelling miniatuur om de weergave-opties voor de miniatuur in te stellen als Aangepast of Volledig formaat.
- Aangepast - Geeft een 60x60-versie van de afbeelding weer.
-Volledig formaat - Geeft het volledige formaat van de afbeelding weer. Het formaat van de afbeelding in de webwinkel wordt beïnvloed door het element waarin de afbeelding zich bevindt. Als de webwinkel-sectie waarin de afbeelding zich bevindt bijvoorbeeld een maximaal formaat heeft van 256x256 pixels, wordt de originele afbeelding beperkt om in het betreffende 256x256 vak te passen.

Opmerking: Als de Categorie-pagina Stijl 3 is geselecteerd, wordt de standaard afbeelding (175x175) gebruikt als het product zich in de Een afbeelding-modus bevindt; als het product zich in de Meerdere afbeeldingen-modus bevindt, wordt een 175x175-versie van de miniatuur gebruikt.

Standaard
Geeft de afbeelding niet groter dan 175x175 pixels op de productdetail-pagina weer.
In-/uitzoomen
Geeft de afbeelding in volledig formaat in een nieuw scherm weer als op de standaardafbeelding wordt geklikt.

Opmerking: Het systeem vergroot niet automatisch het weergegeven formaat van de afbeelding. Om de In-/uitzoomen-functie effectief te gebruiken, moet je een grotere versie van de afbeelding uploaden.

Voorheen moest je minimaal één afbeelding hebben die verbonden was met een product. Je hebt nu de mogelijkheid om geen afbeeldingen aan een product toe te wijzen.

De optie Eén afbeelding gebruiken

Met deze optie kun je een afbeelding aan de verschillende weergavelocaties toewijzen.

Afbeeldingen toewijzen met de optie Eén afbeelding

1. Aanmelden bij je Accountmanager.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. In de lijst Quick Shopping Cart Account, klik je op Beheren naast het Snelle winkelwagen-account dat je wilt gebruiken.
  4. In het menu Beheren, sectie Catalogus, selecteer je Producten.
  5. Klik op het pictogram Afbeeldingen toewijzen naast het product dat je wilt bijwerken.
  6. Klik indien nodig op Sluiten om door te gaan naar de mediagalerij.
  7. Selecteer het tabblad Eén afbeelding.
  8. Voor elk van de drie weergave-opties, klik je op een afbeelding in de lijst met afbeeldingen en sleep je de afbeelding naar de betreffende locatie.
  9. Klik op OK.

De optie Meerdere afbeeldingen gebruiken

Met deze optie kun je maximaal vijf afbeeldingen toewijzen voor weergave bij een product in Deluxe-accounts en maximaal tien afbeeldingen in Premium-accounts.

Afbeeldingen toewijzen met de optie Meerdere afbeeldingen

1. Aanmelden bij je Accountmanager.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. In de lijst Quick Shopping Cart Account, klik je op Beheren naast het Snelle winkelwagen-account dat je wilt gebruiken.
  4. In het menu Beheren, sectie Catalogus, selecteer je Producten.
  5. Klik op het pictogram Afbeeldingen toewijzen naast het product dat je wilt bijwerken.
  6. Klik indien nodig op Sluiten om door te gaan naar de mediagalerij.
  7. Selecteer het tabblad Meerdere afbeeldingen.
  8. Voor elke weergavelocatie in de secties Miniatuur en Productafbeeldingen, klik je op een afbeelding in de lijst met afbeeldingen en sleep je de afbeelding naar de betreffende locatie.
  9. Klik op OK.

Functie Afbeeldingen toevoegen gebruiken

Je kunt afbeeldingen niet alleen direct vanuit het menu Webwinkel naar je mediagalerij uploaden, maar je kunt deze ook toevoegen aan je mediagalerij bij het toewijzen van afbeeldingen aan een bepaald product. Met deze functie kun je ook titels en trefwoorden-tags aan je afbeeldingen toevoegen.

Afbeeldingen toevoegen aan de mediagalerij

1. Aanmelden bij je Accountmanager.
  2. Klik op Quick Shopping Cart.
  3. In de lijst Quick Shopping Cart Account, klik je op Beheren naast het Snelle winkelwagen-account dat je wilt gebruiken.
  4. In het menu Beheren, sectie Catalogus, selecteer je Producten.
  5. Klik op het pictogram Afbeeldingen toewijzen naast het product dat je wilt bijwerken.
  6. Klik indien nodig op Sluiten om door te gaan naar de mediagalerij.
  7. Selecteer het tabblad Afbeeldingen toevoegen.
  8. Klik op Bladeren.
  9. Selecteer de afbeeldingen die je wilt uploaden op je lokale station, en klik op Openen.

Opmerking: Je kunt maximaal 100 afbeeldingen selecteren door de Command-toets (Mac) of Ctrl-toets (pc) ingedrukt te houden.

10. (Optioneel) Titel van elke afbeelding bijwerken en trefwoord Tags toevoegen.
  11. Klik op Uploaden.