Wijzig de hostnaam voor mijn VPS of Dedicated server

Je kunt de hostnaam voor je VPS of Dedicated Server wijzigen in je GoDaddy -account.

Verplicht: We wijzigen onze standaard VPS -hostnamen. Als je server een oude hostnaam gebruikt (bijvoorbeeld ip-50.63.202.40.ip.secureserver.net ), moet je dit record bijwerken. Dit moet worden gewijzigd in 40.202.63.50.host.secureserver.net (let op de omkering van de IP -octetten). DNS voor verouderde hostnamen wordt stopgezet op 1 augustus 2022 .
  1. Meld je aan bij je GoDaddy -account. ( Hulp nodig bij het aanmelden? )
  2. Selecteer op je pagina Mijn producten Servers en selecteer vervolgens Beheren naast de server waarmee je wilt werken.
  3. In het account dashboard, aan de bovenkant van de pagina selecteer Instellingen.
    selecteer instellingen
  4. Selecteer in het gedeelte Server naast Hostnaam de optie Wijzigen .
  5. Voer de nieuwe hostnaam in het veld Hostnaam server in en selecteer vervolgens Opslaan . De hostnaam moet aan de vereisten voldoen voordat je deze kunt opslaan. Nadat je de wijzigingen hebt opgeslagen, wordt de nieuwe hostnaam weergegeven in de sectie Instellingen.

Opmerking: als je Plesk met Windows gebruikt, moet je de server opnieuw opstarten voordat de nieuwe hostnaam in Plesk wordt weergegeven.