Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

GoDaddy Help

De beste manieren om meer abonnees te krijgen

De manier waarop je je lijst abonnees opbouwt, is van cruciaal belang voor het uiteindelijke succes van je e-mailcampagnes. Een grote lijst abonnees mag dan leuk zijn om te hebben, maar je hebt er niets aan als je prachtig ontworpen campagnes worden verwijderd, of erger, zelfs worden gemarkeerd als spam! Als je echter vanaf het begin je lijst abonnees op de juiste manier opbouwt, zul je merken dat de tijd en creativiteit die je in je campagnes stopt zich echt uitbetalen.

Deze video is Les 3, Aan de slag met E-mailmarketing, uit de serie instructievideo‘s

1. Zorg ervoor dat iedereen op je lijst daar ook wil staan.

Dit lijkt misschien een gek of juist logisch uitgangspunt, maar denk er maar even over na. Als jij een e-mail ontvangt over een dienst of een product waar je geen interesse in hebt, nog nooit van hebt gehoord of al jarenlang niet hebt gekocht, dan zul je die e-mail waarschijnlijk verwijderen of markeren als spam.

2. Laat mensen zich aanmelden voor je lijst.

Dé manier om er absoluut zeker van te zijn dat iemand e-mailcampagnes van je wil ontvangen is wanneer ze er zelf om vragen. Als je een stand heb op een evenement, is het misschien handig om een registratieformulier neer te leggen voor mensen die geïnteresseerd zijn. Of je kunt kaartjes met een contactverzoek in je winkel leggen zodat mensen die kunnen invullen en bij je kunnen inleveren.

De makkelijkste manier om mensen online toe te voegen, is om een registratieformulier op je site te plaatsen dat hun gegevens meteen toevoegt aan je lijst met abonnees op je GoDaddy-Dashboard.

3. Stuur campagnes naar recente klanten.

Indien iemand in de afgelopen 30 dagen een product van je heeft gekocht, is het misschien een goed idee om die persoon nog een berichtje te sturen. Ze weten per slot van rekening wie je bent, ze hebben duidelijk hun interesse getoond in je product of dienst en een kleine herinnering zorgt mogelijk voor een terugkerende klant.

Als het echter langer dan een paar maanden geleden is, herinneren mensen zich mogelijk niet waar zij hun product of dienst hebben gekocht en vragen zij zich mogelijk af waarom zij na een lange tijd plotseling weer e-mails van jou ontvangen.

4. Koop geen lijst met e-mailadressen.

Niemand wil dat zijn of haar gegevens worden gekocht of weggegeven, zelfs niet aan bedrijven die producten of diensten aanbieden die zij op basis van hun interesses mogelijk leuk of interessant zouden vinden. E-mailadressen komen op deze lijsten terecht doordat mensen zich registreren bij bedrijven die hun gegevens verkopen of delen, of doordat mensen hun e-mailadres openbaar op websites hebben staan.

Het is in elk geval verwarrend en irritant dat ze jouw campagne in hun inbox vinden wanneer ze zich aanmelden bij hun e-mailaccount, hoe geweldig die campagne ook is, zonder dat ze daar toestemming voor hebben gegeven.

Er bestaat eigenlijk een grote kans dat veel van wat je als spam aanmerkt in je inbox daar terecht is gekomen doordat iemand je gegevens heeft verkocht of gedeeld.

Als je erover nadenkt om een lijst met e-mailadressen te kopen of er al een hebt gekocht, lees dit dan nu!

5. Laat mensen je geweldige campagnes delen!

Elke e-mailmarketingcampagne die je verstuurt, bevat onderaan een link voor het Doorsturen naar een vriend, zodat je lezers alle te gekke content die je stuurt, kunnen delen met andere mensen die ze kennen. Daarnaast kun je een Abonneerlink toevoegen die ze doorstuurt naar je registratieformulier. Op die manier kunnen mensen die je campagne van een vriend ontvangen zich meteen registreren!

Als je gebruikmaakt van deze methodes zal je lijst vanzelf gaan groeien en zul je betere resultaten behalen met je mailings. Ook zul je zo een fantastische reputatie opbouwen omdat je de gegevens van andere mensen met respect behandelt.