De achtergrondkleur van het thema wijzigen in WordPress

De achtergrondkleur van een WordPress-site kan worden gewijzigd door de CSS aan te passen.

  1. Voeg voordat je ook maar één wijziging aanbrengt in een WordPress-thema een onderliggend thema toe.
  2. Aanmelden bij WordPress.
  3. Ga naar Uiterlijk > Editor.
  4. Voer de CSS in om de achtergrondkleur te wijzigen. Hieronder staat wat voorbeeldcode:

            .site {
                background-color: #XXXXXX;
            }
    • .site is de CSS-klasse voor de hele website.
    • XXXXXX is de hexcode voor de kleur die je wilt gebruiken.
  5. Klik op Bestand bijwerken.

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.