Zoeken en vervangen met een WordPress-plug-in

WordPress gebruikt een database om gegevens van je site op te slaan. De eenvoudigste manier om die gegevens te zoeken en vervangen, is via een plugin. Dit is nuttig wanneer je een stuk tekst vervangt (zoals een domeinnaam) dat overal op je site wordt weergegeven.

Waarschuwing: Zorg ervoor dat je altijd een back-up maakt van je site voordat je wijzigingen aanbrengt in de database.
  1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Installeer en activeer de plugin Better Search Replace.
  3. Selecteer in het menu links Tools (Extra) > Better Search Replace.
  4. Voer in het veld Search for (Zoeken naar) de tekst in die je wilt vervangen.
    • Voer hier de oude URL van je site in als je je domein wijzigt. Bijvoorbeeld, http://olddomainexample.com (zonder schuine streep aan het einde).
  5. Voer in het veld Replace with (Vervangen door) de nieuwe tekst in.
    • Voer hier de nieuwe URL in als je je domein wijzigt. Bijvoorbeeld, http://newdomainexample.com (zonder schuine streep aan het einde).
  6. Selecteer in het veld Select tables (Tabellen selecteren) al de databasetabellen in de lijst.

Opmerking: Als je de resultaten niet wilt controleren voordat je de daadwerkelijke wijziging in de database aanbrengt, ga je verder vanaf stap 9. Het is echter raadzaam om de volgende twee stappen te volgen om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste wijzigingen worden aangebracht.

7. Laat het selectievakje Run as dry run (Testzoekopdracht uitvoeren) ingeschakeld en schakel Run Search/Replace (Zoeken/vervangen uitvoeren) in. Op deze manier kun je de resultaten van te voren controleren.
  8. Selecteer Click here (Klik hier) om te bekijken welke databasetabellen worden vervangen. Vervolgens wordt er een pop-upvenster met de resultaten weergegeven.
  9. Schakel het selectievakje Run as dry run uit.
  10. Selecteer Run Search/Replace om de tekst in de database te vervangen.

De oude tekst op je site wordt nu vervangen.