Metatags instellen in WordPress

Browsers en zoekmachines gebruiken metatags om informatie over je website te verkrijgen. Volg de onderstaande stappen om handmatig metatags aan je WordPress -site toe te voegen door themabestanden te bewerken.

Opmerking: als je alleen een metatitel en beschrijving wilt toevoegen, kun je dit als volgt doen met een plug -in zonder dat je themabestanden hoeft te bewerken.
Verplicht: Het rechtstreeks wijzigen van je thema wordt problematisch als je thema -ontwikkelaar het thema bijwerkt. Om ervoor te zorgen dat je wijzigingen een update overleven, moet je een subthema instellen .
  1. Maak verbinding met je site via FTP of Bestandsbeheer .
  2. Ga naar de map wp-content/themes .
  3. Zoek de map met je actieve thema en voer deze in.
  4. Open het header.php -bestand.
  5. Onder < header & gt; tag, plaats je de metatags die je op je site wilt gebruiken. Je kunt hier voorbeelden vinden van de meest gebruikte metatags .
  6. Sla het bestand op.
  7. (Optioneel) Als je wilt controleren of de metatags zijn toegevoegd, ga je naar je site in een browser en druk je op Ctrl+U voor Windows (of Command+Option+U voor macOS) om de broncode te bekijken.