Mijn Microsoft 365-e-mailadres maken

Stap 1 van de serie Mijn Microsoft 365-account instellen.

In maar een paar stappen zorgen we ervoor dat je e-mail ingesteld en actief is. Laten we als eerste je e-mailadres aanmaken in de E-mail en Office Dashboard.

1. Meld je aan bij je E-mail en Office-dashboard (gebruik je GoDaddy-gebruikersnaam en wachtwoord).
  2. Als je al een bestaand Microsoft 365-e-mailadres van GoDaddy hebt, selecteer dan Gebruiker toevoegen. Als dit je eerste Microsoft 365-e-mailadres is, kun je verdergaan met de volgende stap.
    selecteer gebruiker toevoegen
  3. Selecteer het domein dat je wilt gebruiken voor je e-mail en klik dan op Doorgaan.
    Kies jouw domein
  4. Vul een Gebruikersnaam voor je e-mailadres in.

Voorbeeld: Gebruik bijvoorbeeld je naam, zoals janet@gaafvoorbeeld.com of jvandenberg@gaafvoorbeeld.com. Vermijd het gebruik van getallen of speciale tekens, omdat deze voor mensen lastiger te onthouden zijn.

vul een naam in voor je e-mailadres
  5. Vul je voornaam en achternaam in.
    vul je voornaam en achternaam in
  6. In het menu Domeinen koppelen, selecteer je Niet delen. Als dit je eerste e-mail is met deze domeinnaam, krijg je deze optie niet te zien.

Opmerking: Met gekoppelde domeinen kunnen gebruikers contactpersonen en bestanden delen alsof de domeinen onderdeel zijn van hetzelfde bedrijf.

7. Selecteer Ja om beheerrechten toe te wijzen aan dit account. Als je al een e-mailaccount hebt, moet je kiezen of het nieuwe e-mailadres voor jou of voor iemand anders wordt ingesteld.
    selecteer ja of nee om beheerrechten toe te wijzen
  8. Kies een optie voor het wachtwoord:
    • Wanneer het account voor een andere gebruiker is: Selecteer Gebruik een tijdelijk wachtwoord zodat de gebruiker deze later kan wijzigen.
    • Wanneer het account voor jou is: Geef bijMaak een wachtwoord aan, een wachtwoord op. Zorg ervoor dat deze anders is dan die van jouw GoDaddy-account. Als je al een e-mailaccount hebt, selecteer dan eerst Mijn eigen wachtwoord aanmaken.
    kies wachtwoord
  9. Geef bijStuur account informatie naar, het e-mailadres op waar we de accountgegevens naar toe moeten sturen.
    vul een e-mailadres in om accountgegevens te delen
  10. Selecteer Maken .

Gefeliciteerd! Je hebt je eerste e-mail aangemaakt

Zodra je Microsoft 365 e-mailadres klaar is sturen we een bevestiging naar het e-mailadres dat je hebt opgegeven in stap 9. Maak je geen zorgen als je deze niet meteen ontvangt. Dit kan enkele minuten duren.

Zodra je de bevestigingsmail hebt ontvangen, ga je naar de stap om je bij je e-mail aan te melden. Nog maar een paar stappen te gaan.

Meer info