Een subdomein maken

Je kunt een subdomein-record maken in je DNS-zonebestand voor een domein dat geregistreerd is bij GoDaddy. Subdomeinen zijn een soort voorvoegsel voor een domein, zoals blog.jewebsite.com, die een A-record gebruiken om naar een IP-adres te verwijzen. Om een subdomein toe te voegen die naar een domeinnaam verwijst, moet je een CNAME toevoegen.

Je kunt verderop op de pagina een korte video over deze taak bekijken.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domeinnaam in de lijst om de pagina Domeininstellingen te openen.
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen.
  4. Selecteer Toevoegen onder de sectie Records.
  5. Selecteer A in het vervolgkeuzemenu Type.
  6. Vul de verplichte velden in:
    • Host: De hostnaam, of het voorvoegsel, voor het subdomein. Voer bijvoorbeeld blog in om een subdomein te maken voor blog.jewebsite.com.
    • Verwijst naar: het IP-adres dat je instelt als de bestemming voor de host. Dit is meestal het IP-adres van een hostingaccount waar de website van je subdomein zit.
    • TTL: Hoelang de server de informatie in cache moet plaatsen. De TTL is standaard ingesteld op 1 uur.
  7. SelecteerOpslaan om je record op te slaan.

Het kan tot 48 uur duren voordat de DNS-wijzigingen volledig zijn doorgevoerd.

Laat me zien hoe dit moet

een subdomein-record toevoegen