cPanel-e-mailaccounts instellen

cPanel stelt je in staat om e-mailadressen te maken voor de domeinen die in je Linux-hostingaccount zijn ondergebracht.

1. Aanmelden bij cPanel:
    • Blader naar http://mijnDomeinnaam/cpanel, waarbij mijnDomeinnaam je domein en het bijbehorende achtervoegsel is, zoals coolexample.com. Je hebt je aanmeldingsnaam en wachtwoord voor cPanel nodig.
    • Of open de pagina via het hostingdashboard van Linux.
  2. Klik in de sectie E-mail op Accounts.
  3. Klik op Account maken.
  4. Vul de velden op het scherm in en klik vervolgens op Account maken.

Opmerking: de omvang van je postbus telt mee voor het schijfruimtegebruik en de bestandstelling van je account.

Volgende stap

Problemen?

• Als je problemen ondervindt bij het toevoegen van een cPanel-e-mailaccount aan Outlook.com-e-mail, ga je naar Outlook.com Postmaster voor hulp.
  • Als je cPanel-e-mailaccounts niet werken, moet je waarschijnlijk de e-mailinstellingen van je domein bijwerken (dit zijn de MX-records van het DNS-zonebestand). Zie het volgende artikel voor meer informatie over dit onderwerp: DNS configureren voor je cPanel-domein.