Los een interne serverfout van WordPress op

Een interne serverfout (ISE), ook wel een 500 -fout genoemd, is een algemeen foutbericht dat wordt weergegeven wanneer je WordPress -site niet kan worden weergegeven. Een ISE kan ook worden weergegeven als een lege witte pagina.

De fout kan verschillende redenen hebben, maar wordt meestal veroorzaakt door een conflict met WordPress, een plug -in, een thema of een van de controlebestanden van de site. Dit gebeurt meestal na een update naar WordPress, een plug -in of een thema en er is nu een conflict.

De oorzaak van een ISE vinden en deze vervolgens oplossen is vaak een kwestie van vallen en opstaan. Hieronder staan enkele manieren waarop je de oorzaak van de fout kunt vinden met links naar artikelen die je door elk proces leiden.

Waarschuwing: maak altijd een back -up van je site voordat je problemen oplost of wijzigingen aanbrengt.

Opmerking: als je deze fout niet zelf wilt oplossen, kan ons WordPress Premium Support -team dat voor je doen.

Schakel je .htaccess -bestand uit

Een van de meest voorkomende oorzaken van 500 interne serverfouten is een beschadigd .htaccess -bestand. De .htaccess is een controlebestand dat WordPress gebruikt om je site te beheren en beheren. WordPress, zijn plug -ins en thema's brengen vaak wijzigingen aan in dit bestand, maar soms veroorzaken de wijzigingen een probleem en beschadigen ze het bestand.

Begin met het uitschakelen van je .htaccess -bestand . Als het uitschakelen van het .htaccess -bestand werkt, moet je je permalinks opnieuw instellen om automatisch een nieuwe te maken.

Schakel al je plug -ins uit

WordPress -plug -ins kunnen met elkaar of met WordPress in conflict komen, wat kan leiden tot een ISE. Dit is waarschijnlijker na een update van WordPress of je plug -ins.

Schakel al je plug -ins uit en laad je site opnieuw om te zien of je site zonder de fout wordt geladen. Als dat het geval is, schakel je je plug -ins één voor één in, waarbij je de site opnieuw laadt nadat elke plug -in is ingeschakeld, totdat je de fout vindt en welke plug -in (s) het probleem veroorzaken.

Werk indien mogelijk de problematische plug -in (s) bij naar de nieuwste versie.

Als het bijwerken van de plug -in niet werkt, probeer dan het volgende:

• Zoek naar je plug -in op wordpress.org en selecteer deze om de detailpagina voor die plug -in te openen. Selecteer vervolgens het tabblad Ondersteuning om de plug-in-specifieke forums te openen.
  • Bekijk de documentatie van de ontwikkelaar van de plug -in.
  • Bekijk de algemene WordPress -supportforums .

Opmerking: Als je geen toegang hebt tot het WordPress -beheerdersdashboard, kun je je plug -ins uitschakelen via de database .

Schakel over naar een standaard WordPress -thema

Als de bovenstaande opties het probleem niet hebben opgelost, is het mogelijk dat je thema het conflict veroorzaakt. Om te testen, kun je overschakelen naar een van de standaard WordPress -thema's , zoals TwentyTwenty of TwentyTwentyOne .

Opmerking: als je geen toegang hebt tot het WordPress -beheerdersdashboard, kun je je thema wijzigen via de database .

Als je site wordt geladen zonder de ISE, kun je je normale thema bijwerken naar de nieuwste versie en dit vervolgens weer wijzigen.

Als het bijwerken van het thema niet werkt, probeer dan het volgende:

• Zoek naar je thema op WordPress.org en selecteer het om de detailpagina voor dat thema te openen. Selecteer vervolgens de koppeling Thema -startpagina om de site voor de ontwikkelaar van dat thema te openen. Zoek op hun site naar specifieke ondersteuning voor dat thema.
  • Bekijk de algemene WordPress -supportforums .

Verhoog de PHP -geheugenlimiet

Standaard wijst je hostingaccount een bepaalde hoeveelheid geheugen toe aan het uitvoeren van PHP, een van de scripttalen die WordPress gebruikt. Vanwege de grootte van je WordPress -site of het aantal plug -ins dat wordt gebruikt, is het mogelijk dat de site meer dan het standaard PHP -geheugen nodig heeft.

Maak verbinding met je hostingaccount via FTP en verhoog de PHP-geheugenlimiet in het bestand wp-config.php.

Schakel de WordPress -foutopsporingsmodus in

WordPress is uitgerust met een foutopsporingsmodus, die een gedetailleerdere foutmelding kan geven, in plaats van de algemene ISE. Als de foutopsporingsmodus is ingeschakeld, geeft het foutbericht meestal weer of WordPress, een plug -in of een thema het probleem is

Begin met het inschakelen van de foutopsporingsmodus . Zodra de foutopsporingsmodus is ingeschakeld, helpt het meer gedetailleerde foutbericht je om de oorzaak te achterhalen .