Voeg Google Analytics toe aan WordPress met een plug -in

Er is een gemakkelijkere manier om Google Analytics aan je WordPress -site toe te voegen dan bestanden handmatig bij te werken met de trackingcode. Er zijn verschillende plug-ins van derden beschikbaar om te helpen. Zo doe je dat met Site Kit by Google .

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Installeer en activeer de Site Kit -plug -in.
  3. Selecteer Site Kit in het menu aan de linkerkant in je WordPress-dashboard.
  4. Selecteer onder Site Kit instellen het selectievakje naast Google Analytics koppelen als onderdeel van je configuratie en selecteer vervolgens Aanmelden met Google .
  5. Volg de stappen om het instellen van de plug -in te voltooien. Als je nog geen Google Analytics -account hebt, wordt dit tijdens het instellen gemaakt.
  6. Om de rapporten in je WordPress-dashboard te bekijken, selecteer je in het menu aan de linkerkant Site Kit en vervolgens Dashboard .
    Opmerking: het kan tot 72 uur duren voordat de statistieken voor je site worden weergegeven.

Je site is nu gekoppeld aan je Google Analytics -account en je kunt de statistieken bekijken in het WordPress -dashboard.