Configureer de Google Analytics -instellingen voor het volgen van gebruikers

Nadat het koppelen is gelukt, wordt tracking standaard ingeschakeld. Je kunt deze instelling wijzigen onder Google Analytics -tracking inschakelen . Als deze optie is geselecteerd, is tracking ingeschakeld op je site. Je kunt tracking uitschakelen door deze instelling uit te schakelen.

Wanneer je Google Analytics -account is gekoppeld, zie je de volgende trackinginstellingen:

Er kunnen verschillende instellingen worden weergegeven, afhankelijk van welke eigenschappen zijn verbonden. Sommige eigenschappen ondersteunen ook specifieke functies, dus niet alle onderstaande instellingen zijn van toepassing op zowel de eigenschap Universal Analytics (UA) als de eigenschap Google Analytics 4 (GA4).

• Beheerders bijhouden? - Standaard zijn dingen zo ingesteld dat acties van beheerders niet worden bijgehouden. Selecteer deze optie als je deze acties wilt volgen.
  • Trackingopties - Hiermee kun je beter aanpassen welke trackingopties je wilt inschakelen.
    • Advertentiefuncties gebruiken (alleen UA) - Ondersteunt demografische gegevens en interesserapporten voor remarketing en advertenties.
    • Verbeterde koppelingstoewijzing gebruiken (alleen UA) - Ondersteunt het maken van onderscheid tussen klikken voor meerdere identieke koppelingen op een pagina.
    • IP -adressen anonimiseren (alleen UA) - Biedt naleving van de nationale privacywetten van sommige landen.
    • Gebruikers -ID volgen - (Aanbevolen) Telt ingelogde gebruikers als één gebruiker, zelfs op meerdere apparaten. Vereist aanvullende stappen in Google Analytics om Gebruikers -ID in te schakelen voor je property.
  • Google Optimize - Integreert Google Optimize met Google Analytics.
  • Houd productlijstweergaven (vertoningen) bij op: - Bepaal wanneer productvertoningen moeten worden bijgehouden: op afzonderlijke productpagina's en/of archiefpagina's (de winkel).

Opmerking: Als je de foutmelding 'Geen HTTP -respons gedetecteerd' tegenkomt, kun je meer vertoningen bijhouden dan in Google Analytics is toegestaan; Verwijder "Archiveer pagina's" uit deze instelling.