Help

Domeinen Help

Complianceverklaring Expired Registration Recovery Policy (ERRP)

Op 31 augustus 2013 heeft ICANN het Expired Registration Recovery Policy (ERRP) ingevoerd, wat registerhouders verplicht om registranten en potentiële klanten belangrijke informatie te verstrekken over vervalmeldingen, kosten en terugkoopprocedures.

Alle vereiste informatie en bekendmakingen staan op dit moment op verschillende locaties op onze website. Als hulp voor registranten bevat dit artikel echter koppelingen naar alle vereiste elementen in het nieuwe beleid.

Wat gebeurt er nadat domeinnamen zijn verlopen?

Als een domeinnaam verloopt, doorloopt die diverse stadia alvorens de domeinnaam op de markt komt. GoDaddy stuurtWij versturen voorafgaande aan de vervaldatum vijf verlengingse-mails aan de contactpersoon beheer van de domeinnaam. Hieronder staat een tijdschema dat is gebaseerd op .com-domeinnamen.

Opmerking: Deze tijdschema's zijn niet van toepassing op ccTLD- en gTLD-domeinnamen.

Dagen na de vervaldatum Actie
Dag 1 We doen de eerste van drie factureringspogingen om de domeinnaam te verlengen. Als de facturering mislukt, verloopt de domeinnaam en wordt het domein geparkeerd. De domeinnaam kan kosteloos door de registrant worden verlengd.
Dag 4 We doen een tweede factureringspoging. De domeinnaam kan nog steeds kosteloos worden verlengd door de registrant. Eventuele website- of e-mailservices die verbonden zijn met de domeinnaam, kunnen worden onderbroken.
Dag 12 We doen de derde en laatste poging om de domeinnaam te verlengen. De domeinnaam kan nog steeds kosteloos worden verlengd door de registrant.
Dag 19 De domeinnaam kan door de registrant worden verlengd voor de kosten van een eenjarige verlenging plus $ 80 aan bijkomende terugkoopkosten.
Dag 25 We voegen de domeinnaam toe aan een veiling met verlopen domeinnamen.
Dag 31 Het domein kan niet langer worden teruggekocht.
Dag 36 De veiling van de verlopen domeinnaam wordt beëindigd. Als er geen reserveringen of biedingen zijn op de domeinnaamveiling, nemen we de domeinnaam op in een aanbiedingenveiling.
Dag 41 De aanbiedingenveiling wordt beëindigd.
Dag 42 We geven de domeinnaam retour aan het register. Het register zou de domeinnaam kunnen vasthouden voordat deze wordt vrijgegeven voor algemene registratie.

Opmerking: Een registrant kan een verlopen domeinnaam verlengen zonder kosten verlengen tot dag 18. Vanaf dag 19 worden terugkoopkosten van $ 80 in rekening gebracht. Met ingang van dag 30 kan de registrant proberen om het domein terug te kopen zolang het domein niet is toegewezen aan een winnaar van een veiling van verlopen domeinen of van een aanbiedingenveiling, aan een nalevering of is vrijgegeven voor algemene registratie (met de extra terugkoopkosten van $ 80).

Wat is jullie proces voor het behandelen van verlopen domeinnamen?

Het proces dat wij, de registerhouder, volgen voor verlopen domeinnamen hangt af van de extensies van je domeinnamen en de verlengingsinstellingen. Voorafgaand aan het verlopen sturen wij je meerdere e-mails om je te herinneren aan het verlengen van je domeinnamen.

Als je je domeinnamen instelt op automatisch verlengen, proberen wij de registraties voor je te verlengen op de dag na verlopen. Als we je niet kunnen factureren, parkeren we je verlopen domeinnamen na 4 dagen en brengen je opnieuw via e-mail op de hoogte.

Als je je domeinnamen instelt op handmatig verlengen en je laat je domeinnamen verlopen, brengen we je opnieuw via e-mail op de hoogte op de dag na verlopen. We parkeren je verlopen domeinnamen na 4 dagen.

Voor verlopen registraties van de domeinnamen met .com, .net, .org, .info, .biz, .us, .ws, .name, .cc, .mobi, .me of .tv houden wij je domeinnaam ongeveer 42 dagen vast voordat deze wordt geannuleerd. Verlenging van domeinnamen gedurende deze periode is onderhevig aan toepasselijke verlengings- en terugkoopkosten. Zie de volgende artikelen voor meer informatie: Wat gebeurt er nadat domeinnamen zijn verlopen? en Verlopen domeinnamen herstellen.

Automatische verlenging

Als je de domeinnaam instelt op automatisch verlenging, nemen we, wanneer de registratie van je domeinnaam verloopt, de volgende maatregelen voordat het wordt geannuleerd:

  • Op de dag na de vervaldatum van de registratie van je domeinnaam proberen wij om je te factureren voor de verlenging van de domeinnaam. Als we de domeinnaam niet kunnen verlengen (bijvoorbeeld als je opgegeven kaart is verlopen), brengen we je op de hoogte van het verlopen van de registratie van je domeinnaam en parkeren je domeinnaam. Je kunt je domeinnaam handmatig verlengen.
  • Op de 4de en 12de dag na verlopen, sturen wij je aanvullende meldingen per e-mail. Je kunt je domeinnaam handmatig verlengen.
  • Op de 19de dag na verlopen, blijft je domeinnaam in de wacht staan maar wordt onderhevig aan een terugkoopprovisie. Je kunt bellen met de klantenservice voor het verlengen van je domeinnaam, onderhevig aan eventuele toepasselijke verlengings- en terugkoopkosten.
  • Op de 25ste dag na verlopen, brengen wij je domeinnaam naar voren voor veiling bij een veilingservice in de bedrijfstak voor domeinnamen. Je kunt je domeinnaam handmatig verlengen, onderhevig aan eventuele toepasselijke verlengings- en terugkoopkosten.
  • Op de 30e dag na verlopen kun je je domeinnaam niet meer terugkopen.

Het register zou de domeinnaam kunnen vasthouden voordat deze wordt vrijgegeven voor algemene registratie.

Handmatige verlenging

Als je je domeinnamen niet hebt ingesteld op automatische verlenging, gaan wij, wanneer de registratie van je domeinnaam verloopt, verder met de volgende maatregelen voordat deze wordt geannuleerd:

  • Op de dag na de vervaldatum van de registratie van je domeinnaam, brengen wij je op de hoogte van het verlopen van de registratie van de domeinnaam en parkeren je domeinnaam. Je kunt je domeinnaam handmatig verlengen.
  • Op de 4de en 12de dag na verlopen, sturen wij je aanvullende meldingen per e-mail. Je kunt je domeinnaam handmatig verlengen.
  • Op de 19de dag na verlopen, blijft je domeinnaam in de wacht staan maar wordt onderhevig aan een terugkoopprovisie. Je kunt je domeinnaam handmatig verlengen, onderhevig aan eventuele toepasselijke verlengings- en terugkoopkosten.
  • Op de 25ste dag na verlopen, brengen wij je domeinnaam naar voren voor veiling bij een veilingservice in de bedrijfstak voor domeinnamen. Je kunt je domeinnaam handmatig verlengen, onderhevig aan eventuele toepasselijke verlengings- en terugkoopkosten.
  • Op de 30e dag na verlopen kun je je domeinnaam niet meer terugkopen.

Het register zou de domeinnaam kunnen vasthouden voordat deze wordt vrijgegeven voor algemene registratie.

Zie het volgende artikel voor informatie over het handmatig verlengen van je domeinnamen:


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.