Code -ondertekening Microsoft Office -macro's en Visual Basic for Applications

Opmerking: vanaf 1 juni 2021 zal GoDaddy niet langer certificaten voor codeondertekening of stuurprogramma -ondertekening verstrekken of verlengen. Als je al in het bezit bent van een certificaat voor codeondertekening of stuurprogramma -ondertekening, kun je dit na 1 juni 2021 niet opnieuw versleutelen. Alle certificaten die voor 1 juni 2021 zijn uitgegeven, blijven geldig totdat ze verlopen.

Een code -ondertekenend certificaat kan worden gebruikt om inhoud te ondertekenen die is geproduceerd door verschillende Microsoft & reg ;. Office -toepassingen zoals Word & reg ;, Excel & reg; en PowerPoint & reg ;.

Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat het certificaat voor het ondertekenen van code en de persoonlijke sleutel zich in het Windows -certificaatarchief bevinden. Zie Code -ondertekeningscertificaat installeren in Windows voor installatie -instructies.

Om ondertekenende documenten te coderen

1. Open het bestand dat je wilt ondertekenen.
  2. Klik op het menu Extra , markeer Macro en klik op Visual Basic Editor .
  3. Selecteer in het venster Projectverkenner het VBA -macroproject dat u wilt ondertekenen.
  4. Selecteer Digitale handtekening in het menu Extra .
  5. Klik op Kiezen en selecteer je code -ondertekeningscertificaat.
  6. Klik op OK om te sluiten.

Opmerking: Windows & reg; XP en Windows 7 voegen geen tijdstempel toe aan het certificaat.

Als je wilt dat mensen je ondertekende Visual Basic & reg; voor Applicaions (VBA) -code nadat het certificaat is verlopen, wijzigt u het register op uw computer voor het ondertekenen van programmacode om een tijdstempel toe te voegen op het moment van ondertekenen met behulp van de volgende sleutels:

• Sleutel maken: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ VBA \ Security
  • Tekenreeks maken: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ VBA \ Security \ TimeStampURL
  • DWORD maken: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ VBA \ Security \ TimeStampRetryCount
  • DWORD maken: HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ VBA \ Security \ TimeStampRetryDelay
  • Stel de nieuwe velden in op deze waarden:
    TimeStampURL = http://tsa.starfieldtech.com
    TimeStampRetryCount = 3
    TimeStampRetryDelay = 2