SSL-certificaten Help

Mijn SSL-installatie controleren

Open een browser en ga naar je URL. Je zou een hangslot voor je URL moeten zien staan, wat aangeeft dat je site veilig is. Gefeliciteerd! Je hebt je certificaat geïnstalleerd en je site is veilig.

Als er iets niet in orde lijkt, vind je hier een aantal veelvoorkomende problemen en manieren om ze op te lossen.

Waarschuwingen voor niet veilig of gemengde content

Afhankelijk van je browser zou je kunnen constateren dat er afbeeldingen of andere content ontbreekt op de pagina. Of je ziet een uitroepteken of een andere waarschuwing in de browser die aangeeft dat de site niet veilig is. Dit wordt doorgaans veroorzaakt doordat je HTTPS-pagina onbeveiligde HTTP-content bevat. Om gebruikers te beschermen tegen gemengde content, halen browsers ofwel de onveilige content van de pagina of geven ze een waarschuwing weer dat de content van de pagina niet veilig is en daarom niet zou moeten worden vertrouwd.

Het goede nieuws is dat je certificaat is geïnstalleerd en werkt. Het slechte nieuws is dat de HTML-code van je pagina “http://”-links bevat. Je kunt dit oplossen door elke HTML-link die begint met “http://” te wijzigen naar “https://” of een relatieve URL.

Er is geen hangslot

Wanneer het hangslot niet verschijnt en er geen foutberichten zijn, is het moeilijk precies te zeggen welk deel van de configuratie is mislukt. Dit zijn de dingen die je kunt doen waarmee je het probleem hoogstwaarschijnlijk kunt oplossen.

• Controleer je instellingen voor omleiden naar HTTPS - Een probleem met omleiden naar HTTPS is de meest voorkomende oorzaak waardoor het hangslot niet verschijnt. Configureer omleiden naar HTTPS opnieuw en probeer vervolgens om je veilige site te bekijken.
  • Voorzie je certificaat van een nieuwe sleutel - Je certificaat van een nieuwe sleutel voorzien kan problemen met het certificaat oplossen.
  • Installeer je certificaat opnieuw - om er zeker van te zijn dat alles juist is geconfigureerd, ga je terug en installeer je je certificaat opnieuw.