Wijzig een WordPress-wachtwoord met SSH

Je kunt wijzigingen in je database aanbrengen via SSH, waarmee je je WordPress-wachtwoord kunt bijwerken.

Warning: You should always back up your site before making changes to the database.
  1. Zorg ervoor dat je altijd een back-up van je site maakt voordat je iets wijzigt.
  2. Verbinding maken met je server of gedeelde hostingaccount via SSH
  3. Maak verbinding met MySQL met de volgende opdracht:

mysql -u username -h host database -P port -p

Voer de informatie voor je database als volgt in:

• username is je databasegebruikersnaam
    • host is je database hostnaam of IP-adres
    • database is de databasenaam
    • port is de poort waarop MySQL uitgevoerd wordt (standaard is dit 3306)
  4. Voer het wachtwoord voor die MySQL-gebruiker in wanneer daar om wordt gevraagd.
  5. Voer de volgende MySQL-opdracht in om over te schakelen naar je WordPress-database:

mysql> database gebruiken

• database is de databasenaam
  6. Voer de volgende opdracht in om een lijst te zien van de tabellen in de database. Maak aantekeningen van de tabel met "_users".

mysql> tabellen weergeven;

7. Voer de volgende opdracht in om de inhoud van je "gebruikers"-tabel te zien. Noteer het nummer in de "ID"-kolom van de gebruiker die je wilt bijwerken.

mysql> SELECT * FROM tabel;

• table is de naam van je gebruikerstabel.
  8. Gebruik de volgende opdracht om je nieuwe wachtwoord in te stellen.

mysql> UPDATE tabel SET user_pass = MD5('wachtwoord') WHERE ID = id;

• table is de naam van de gebruikerstabel.
    • password is je nieuwe wachtwoord
    • id is het nummer dat je in Stap 7 gevonden hebt

Je kunt je nu aanmelden met je nieuwe wachtwoord