Beheerde WordPress Help

CDN beeldindexering en Yoast SEO

Let op: voordat je wijzigingen aanbrengt aan je WordPress-thema, moet je een onderliggend thema toevoegen om te voorkomen dat je de wijzigingen verliest wanneer je het thema de volgende keer bijwerkt.

Om er zeker van te zijn dat afbeeldingen goed geïndexeerd worden door Google Search Console wanneer je de Yoast SEO plug-in en een CDN gebruikt, moet je een klein stukje code toevoegen aan de bovenkant van het functions.php bestand. Deze code zal Yoast SEO de sitemap voor je WordPress-websitewebsite goed laten genereren.

1. Koppel aan je site met Bestandsbeheer of FTP.
  2. Ga naar de map /wp-content/themes.
  3. In de map met je actieve thema, vind en open je het bestand functions.pjp.
  4. In het bestand functions.php voeg je bovenaan het bestand dit stukje code toe en vervang je example.com door je eigen domeinnaam.

functie wpseo_cdn_filter($uri) {
      terug str_replace('https://www.example.com', 'https://secureservercdn.net/example.com/', $uri);
    }

add_filter( 'wpseo_xml_sitemap_img_src', 'wpseo_cdn_filter' );

5. Sla de wijzigingen op.
  6. Meld je aan bij WordPress .
  7. In het menu aan de linkerkant selecteer je Yoast SEO en vervolgens Instellingen.
  8. Selecteer Sitefuncties en scrol naar beneden naar de sectie API's.
  9. Vind de XML sitemaps-functie en schakel deze uit.
  10. Wis de cache en schakel de sitemap-functie opnieuw in. De sitemap wordt geforceerd opnieuw gebouwd.

De sitemap zal nu de CDN URL gebruiken om naar de afbeeldingen te verwijzen. Na deze verandering kan het enkele dagen duren voor de afbeeldingen opnieuw geïndexeerd zijn in je Google Search Console.