Calendar -taken maken

Taken in Calendar zijn takenlijsten met doelstellingen, zoals rapporten en opdrachten. Je kunt einddatums aan taken toewijzen, maar hiervoor is geen duidelijke begin- en eindtijd vereist. Taken worden weergegeven in het gedeelte Taak van je Calendar -account.

Wanneer je taken maakt, moet je het veld Taak invullen. Alle andere velden zijn optioneel.

Taken maken

1. Meld je aan bij je Calendar -account .
  2. Klik op Taak toevoegen .
  3. Voer een naam in voor je taak in het veld Taak.
  4. Ga naar een van de volgende tabbladen, vul de gewenste velden in en klik op Opslaan .

Details

Details zijn aanvullende informatie over de taak die je wilt volgen in Calendar.

• Prioriteit - Selecteer de prioriteit van de taak.
  • Percentage voltooid - Selecteer het percentage van de taak dat is voltooid.
  • Begin en einde - Selecteer wanneer de gebeurtenis begint en eindigt.

Opmerking: je moet Einddatum inschakelen selecteren om een eindtijd te selecteren.

• Beschrijving - Voer eventuele aanvullende informatie over de taak in.

Taken delen

Als je een taak deelt, kunnen andere Calendar -gebruikers deze zien in hun sectie Taken. Je kunt een van de volgende drie machtigingen toewijzen:

• Admin - Andere gebruikers kunnen alle instellingen van een taak wijzigen.
  • Lezen - Andere gebruikers kunnen de instellingen van een taak niet wijzigen.
  • Schrijven - Andere gebruikers kunnen alle instellingen van een taak wijzigen, behalve Taak delen.

Klik op een van de volgende opties om andere Calendar -gebruikers aan taken toe te voegen:

• E -mail - Voer het Calendar -e -mailadres van een gebruiker in, selecteer de machtigingen en klik op Toevoegen .
  • Groep - Selecteer een groep, selecteer de groepsleden die je wilt uitnodigen, selecteer hun machtigingen en klik op Toevoegen .

Om de machtigingen van gebruikers te wijzigen, selecteer je hun nieuwe machtigingen en klik je op Opslaan .

Om de toegang van gebruikers te verwijderen, klik je op Verwijderen naast hun naam.

Bijlagen

Bijlagen kun je bestanden delen met de bezoekers van een evenement.

• Om een bestand vanaf je computer te uploaden, klik je op Bestand uploaden , zoek je het bestand op je computer en klik je op Openen .

Opmerking: je kunt bestanden van maximaal 5 MB bijvoegen.

• Als je een Online Storage -account hebt, kun je daar opgeslagen bestanden uploaden. Klik op Uploaden vanuit Online Storage , selecteer het bestand en klik op Toevoegen .

Om een bijlage te verwijderen, klik je op [X] naast de naam van de bijlage.

Het tabblad Taak geschiedenis wordt en geeft alleen-lezen alle vroegere activiteiten van een taak.

Om een taak te voltooien, selecteer je het percentage voltooid als 100% .

Om een taak te verwijderen, klik je op de naam in je sectie Taken , klik je op Verwijderen en vervolgens op Ja .