Calendar -bronnen beheren

Bronnen in Calendar vertegenwoordigen faciliteiten en apparatuur, zoals vergaderruimten, auditoria, projectoren en andere gedeelde kantoorapparatuur. Wanneer je evenementen plant, kun je resources plannen om aan te geven dat ze op dat moment in gebruik zijn.

Bronnen moeten worden toegevoegd aan groepen. Alleen de gebruikers van de groep met beheerdersmachtigingen kunnen bronnen plannen, tenzij de bron Openbaar is , waardoor elk groepslid het gebruik ervan kan plannen.

Je kunt bronnen toevoegen aan bestaande groepen of wanneer je een groep maakt.

Opmerking: Overweeg om een groep alleen voor je bronnen te maken en maak alle leden van je organisatie lid van de groep. Als je de bronnen in de groep Openbaar maakt, kan iedereen een bron plannen en kunnen alle andere gebruikers de beschikbaarheid van de bron zien.

Bronnen toevoegen aan bestaande groepen

1. Meld je aan bij Calendar .
  2. Klik in de sectie Groepen met de rechtermuisknop op de groep die je wilt gebruiken en selecteer Bronnen bewerken .
  3. Vul de velden Bronnaam invoeren en Beschrijving in.
  4. ( Optioneel ) Selecteer Openbaar om de agenda van de bron beschikbaar te maken voor andere groepen.
  5. Klik op Bron toevoegen .
  6. Klik op Opslaan & Afsluiten .

Om een bron te verwijderen, klik je met de rechtermuisknop op de groep, selecteer je Bronnen bewerken en klik je op Verwijderen naast de bron.