Naar hoofdinhoud gaan

Websites + Marketing Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Btw instellen

Stel in hoe je belastingbetalingen per land of regio int voor aankopen van klanten. We hebben ook enkele basistermen en situaties met betrekking tot belastingen in het algemeen verzameld om in gedachten te houden.

Opmerking: GoDaddy dient geen belastingaangifte in en betaalt deze niet. Je moet altijd contact opnemen met een lokale belastingdienst of belastingadviseur om er zeker van te zijn dat je bedrijf correct is ingesteld, dat je je klanten de juiste belastingtarieven in rekening brengt en of je je belastingaangifte correct indient en betaalt.

Voordat je begint, wil je:

 • Praat met een belastingdeskundige om er zeker van te zijn dat je de belasting op de juiste manier int.
 • Ken de belastingtarieven voor waar je verkoopt (je locatie, de locatie van je winkels, werknemers, verzendlocaties, enz.)
 • Ken de belastingtarieven voor waar je klanten zich bevinden.
 • Ken de belastingcategorieën voor de producten die je verkoopt.
 1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
 2. Schuif naar Websites + Marketing en selecteer Beheren naast je website of webwinkel.
 3. Selecteer op je Dashboard Handel en kies onder Algemeen voor btw voor fysieke en digitale producten.
 4. Om de standaardwaarde (Geen btw) te wijzigen, selecteer je Toevoegen om het venster Btw -regel toevoegen te openen.
 5. Selecteer een land/regio .
 6. Voor sommige landen: Selecteer een specifieke staat/provincie om alleen op die locatie belasting toe te passen. Alle staten/provincies zijn mogelijk ook een optie, zodat je belasting kunt heffen op het hele land.
 7. Bewerk desgewenst het veld Weergeven bij kassa . Dit is wat de klant ziet bij het afrekenen.
 8. Typ een beschrijving voor de belastingcategorie en voer het tarief voor die optie in. Sommige landen, staten of provincies hebben een algemene belasting. Soms zijn er ook verschillende belastingniveaus voor verschillende soorten producten (voedsel, goederen, digitale producten, professionele services, enz.) Als je meer categorieën nodig hebt, selecteer je Belastingcategorie maken om een nieuwe regel toe te voegen.
 9. Als je al btw hebt verrekend in de prijs van je product, vink je het vakje aan naast Mijn productprijzen zijn inclusief btw . Stel dat uw product $ 50 is, de omzetbelasting 10%en de verzendkosten $ 7. Bij het afrekenen ziet je klant dat het subtotaal van het product (prijs zonder btw) $ 50,00 is, de btw $ 5,00 en de verzendkosten $ 7 voor een totaal van $ 62,00.
 10. Vink het vakje aan naast Btw in rekening brengen op verzending als je klanten ook btw betalen over verzending voor hun regio. We passen automatisch hetzelfde tarief toe als het product dat wordt verzonden.
 11. Selecteer Opslaan om de locatie -instellingen toe te passen en terug te keren naar de pagina Belastingen .
 12. Opmerking: Om een aanvullend btw -tarief voor een ander land, regio, staat of provincie toe te voegen, herhaal je deze stappen indien nodig.

Verwante stappen

Meer informatie