Blogposts maken

Op de blog van je website kun je nieuwe posts schrijven, formatteren, een foto toevoegen en deze meteen publiceren. Weet je niet wat je moet zeggen? Concepten worden automatisch opgeslagen. Schrijf een idee dus snel op en werk het uit als je hier aan toe bent.

Opmerking: Voordat je blogposts begint te schrijven, moet je een bloggedeelte toevoegen aan je website om posts weer te kunnen geven. Zie Een blog aan mijn website toevoegen.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account en ga naar je product. (Hulp nodig bij het openen van je product?)
  2. Klik op Edit/Edit Site (Bewerken / Site bewerken).
  3. Klik op Openen in het venster Mijn blog.
    klik op de knop Mijn blog
  4. Klik in het venster Blog beheren op Nieuwe post.
    klik op de knop nieuwe post
  5. Begin door op Hier je titel invoeren te klikken en voer je eigen titel in.
    voer titel en tekst in
  6. Om de hoofdtekst van je post te schrijven, klik je op regel Start typing (Begin met typen) en voer je je tekst in.
  7. Om een tekst vorm te geven of een hyperlink eraan toe te voegen, selecteer je de tekst. Nu verschijnt er een taakbalk. Deze gebruik je om de actie uit te voeren die je nodig hebt.
    geselecteerde tekst vormgeven of koppelen
  8. Wanneer je op Enter/Return drukt om een nieuwe paragraaf te beginnen, kun je gewoon doorgaan met het typen van meer tekst. Ook kun je op het zichtbare plusje klikken om een foto of een horizontale scheidingslijn toe te voegen.
    foto of scheidingslijn toevoegen
  9. Klik in de Afbeeldingsbibliotheek op het tabblad Mijn uploads om één van je eigen afbeeldingen te gebruiken. Of klik op het tabblad Stockfoto’s, voer de relevante zoekopdracht in en klik op het vergrootglas om gerelateerde gratis stockfoto’s
    upload eigen foto of kies een bestaande foto te zoeken.
  10. Als je een afbeelding vindt die je wilt gebruiken, klik je erop om een vinkje toe te voegen en klik je op Invoegen. De afbeelding wordt toegevoegd aan de blogpost.
    afbeelding toegevoegd aan post
  11. Als je er klaar voor bent om je post met de wereld te delen, klik je op Publiceren. Als het bevestigingsvenster wordt weergegeven, kun je op Post weergeven klikken om een voorbeeld van de post te bekijken.