Bezig met overdracht vanuit Enom

Voordat je je bij Enom geregistreerde domeinnaam aan ons kunt overdragen, moet je je domeinnaam voorbereiden zodat het overdrachtsproces met succes kan worden voltooid.

Ga naar

als je domeinnaam niet bij Enom geregistreerd is. Instructies voor andere registerhouders.

Vanuit Enom overdragen

Gebruik de onderstaande instructies om je domeinnaam naar ons over te dragen:

1. Controleer of je domeinnaam overdraagbaar is

Controleer het volgende om er zeker van te zijn dat je domeinnaam kan worden overgedragen:

• De domeinnaam is al minstens 60 dagen geregistreerd en is al minstens 60 dagen bij Enom.
  • De contactgegevens van deze domeinnaam zijn de laatste 60 dagen niet gewijzigd.

Opmerking: Sommige registerhouders staan niet toe dat domeinnamen worden overgedragen als de aan een domein gekoppelde contactgegevens de laatste 60 dagen zijn bijgewerkt.

2. De autorisatiecode verkrijgen

Vraag een autorisatiecode (ook wel een EPP-code of overdrachtscode genoemd) aan bij je huidige registerhouder, indien nodig. Voor sommige domeinnaamextensies, vooral bij landcodedomeinnamen op het hoogste niveau (ccTLD's), is geen autorisatiecode vereist.

Autorisatiecode van Enom verkrijgen:

1. Meld je aan bij de Accountmanager van Enom.
  2. Selecteer Domeinen beheren in het menu Geregistreerde domeinen.
  3. Klik op het domein dat je wilt bijwerken.
  4. Klik in het menu Domein beheren op Algemene instellingen.
  5. Klik op Autorisatiecode verzenden naar registerhouder.

3. Je domeinnaam ontgrendelen.

Bij de meeste domeinnamen die bij eNom geregistreerd zijn wordt “Registerhouder-Vergrendeling ingeschakeld” automatisch geactiveerd. Domeinnaamvergrendeling voorkomt niet-geautoriseerde overdrachten van je domeinnaam. Een domeinnaamoverdracht kan alleen worden aangevraagd nadat de vergrendeling verwijderd is en de status “Registerhouder-Vergrendeling uitgeschakeld” geverifieerd is.

Je domeinnaam ontgrendelen

1. Meld je aan bij de Accountmanager van Enom.
  2. Selecteer Domeinen beheren in het menu Geregistreerde domeinen.
  3. Klik op de domeinnaam die je wilt ontgrendelen.
  4. Klik op Algemene instellingen.
  5. Klik in Registreren-Vergrendelen op Uitschakelen.
  6. Klik op Opslaan.

Het kan 24 uur duren voordat ons systeem de statuswijziging erkent.

4. Koop een domeinnaamoverdracht

Koop een domeinnaamoverdracht via onze website. Als de extensie die je wilt overdragen niet wordt vermeld, kun je de domeinnaam niet aan ons overdragen.

Selecteer een van de volgende naamserver-opties wanneer je de overdracht aanschaft:

• De huidige naamservers behouden...- Als je een gehoste website voor je domeinnaam hebt (bij ons of een ander bedrijf), selecteer dan deze optie om ervoor te zorgen dat je site tijdens de overdracht niet buiten gebruik wordt gesteld.
  • Schakel ... over naar geparkeerde naamservers — Kies deze optie als je bij ons een e-mailaccount voor de domeinnaam hebt, als je onze off-site DNS gebruikt of als je vóór de overdracht een DNS-sjabloon hebt gemaakt. Zie de volgende artikelen voor meer informatie: Offsite-DNS beheren en
    .

5. Geef toestemming voor de domeinnaamoverdracht

Wanneer je domeinnaam gereed is om te worden overgedragen, ga je naar Mijn domein overdragen aan GoDaddy voor verdere informatie om de domeinnaamoverdracht met ons te voltooien.