Help

Domeinen Help

Bezig met overdracht vanuit 1&1, Schlund + Partner, of GMX.net

Voordat je je bij 1 &1, Schlund + Partner of GMX.net geregistreerde domeinnaam aan ons kunt overdragen, moet je je domeinnaam voorbereiden zodat het overdrachtsproces met succes kan worden voltooid.

Ga naar

als je domeinnaam niet bij 1&1, Schlund + Partner, of GMX.net geregistreerd is. Instructies voor andere registerhouders.

Vanuit 1&1, Schlund + Partner, of GMX.net overdragen

Gebruik de onderstaande instructies om je domeinnaam naar ons over te dragen:

1. Controleer of je domeinnaam overdraagbaar is

Bevestig het volgende om er zeker van te zijn dat je domeinnaam kan worden overgedragen:

 • De domeinnaam is al minstens 60 dagen geregistreerd en is al minstens 60 dagen bij 1&1, Schlund + Partner, of GMX.net.
 • De contactgegevens van deze domeinnaam zijn de laatste 60 dagen niet gewijzigd.

Opmerking: Sommige registerhouders staan niet toe dat domeinnamen worden overgedragen als de aan een domein gekoppelde contactgegevens de laatste 60 dagen zijn bijgewerkt.

2. De autorisatiecode verkrijgen

Vraag een autorisatiecode (ook wel een EPP-code of overdrachtscode genoemd) aan bij je huidige registerhouder, indien nodig. Voor sommige domeinnaamextensies, vooral bij landcodedomeinnamen op het hoogste niveau (ccTLD's), is geen autorisatiecode vereist.

Autorisatiecode van 1&1, Schlund + Partner, of GMX.net verkrijgen

 1. Meld je aan bij je account op https://admin.1and1.com.
 2. Ga naar Basisinstellingen, klik dan op Domeinen.
 3. Selecteer de domeinnaam die je wilt overdragen en klik op Info.
 4. De autorisatie wordt weergegeven. Bewaar deze code voor overdracht van je domeinnaam naar ons.

3. Ontgrendel de domeinnaam

Bij de meeste domeinen die bij 1 & 1 geregistreerd zijn wordt “Domein vergrendeld” automatisch geactiveerd. domeinvergrendeling dient om ongeautoriseerde overdracht van je domein te voorkomen. Een domeinoverdracht kan alleen worden aangevraagd nadat de vergrendeling verwijderd is en de status “Actief” van het register geverifieerd is.

Je domeinnaam ontgrendelen

 1. Meld je aan bij je account op https://admin.1and1.com.
 2. Ga naar Basisinstellingen, klik dan op Domeinen.
 3. Selecteer de domeinnaam die je wilt overdragen.
 4. Vanaf Overdrachten klik je op Vergrendelen/Ontgrendelen.
 5. Selecteer Ontgrendelen en klik dan op OK.

4. Koop een domeinnaamoverdracht

Koop een domeinnaamoverdracht via onze website. Als de extensie die je wilt overdragen niet wordt vermeld, kun je de domeinnaam niet aan ons overdragen.

 • De huidige naamservers behouden...- Als je een gehoste website voor je domeinnaam hebt (bij ons of ergens anders), selecteer dan deze optie om ervoor te zorgen dat je site tijdens de overdracht niet buiten gebruik wordt gesteld.
 • Schakel ... over naar geparkeerde naamservers — Kies deze optie als je bij ons een e-mailaccount voor de domeinnaam hebt, als je onze off-site DNS gebruikt of als je vóór de overdracht een DNS-sjabloon hebt gemaakt. Zie de volgende artikelen voor meer informatie: Offsite-DNS beheren en
  .

5. Geef toestemming voor de domeinnaamoverdracht

Wanneer je domeinnaam gereed is om te worden overgedragen, ga je naar Mijn domein overdragen aan GoDaddy voor verdere informatie om de domeinnaamoverdracht met ons te voltooien.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.