Bewerk een SRV -record

Bewerk je SRV -records (Service) in je DNS -zonebestand om de instellingen te wijzigen die worden gebruikt om computers te identificeren die specifieke services hosten, zoals FTP, telefonie of instant messaging.

1. Meld je aan bij je GoDaddy Domain Control Center . (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord .)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer domein
  3. Selecteer DNS beheren om je zonebestand te openen.
  4. Selecteer Bewerken naast het SRV -record dat je bewerkt.
  5. Bewerk de gegevens voor uw SRV -record:
    • Service : De servicenaam van dit SRV -record. De naam moet beginnen met een onderstrepingsteken, zoals _ldap , _ftp of _smtp .
    • Protocol : Het protocol dat de service gebruikt. De naam moet beginnen met een onderstrepingsteken, zoals _tcp of _udp .
    • Naam : De hostnaam voor de record. Typ @ om het SRV -record op uw hoofddomein te plaatsen.
    • Waarde : De hostnaam van de machine die de service levert, zoals host.voorbeeld.com .
    • Prioriteit : De prioriteit voor het SRV -record. Voor meerdere records die dezelfde naam en service hebben, bepaalt het prioriteitsnummer met welke waarde het eerst contact moet worden opgenomen.
    • Gewicht : Het gewicht van het SRV -record. Voor meerdere records die dezelfde naam , service en prioriteit hebben, bepaalt de gewichtswaarde hoe vaak een waarde wordt gekozen ten opzichte van andere.
    • Poort : Het poortnummer voor de service, zoals 80 of 21 .
    • TTL : Hoe lang de server informatie in cache moet plaatsen. De standaardinstelling is 1 uur.
  6. Selecteer Opslaan om je wijzigingen te voltooien.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.