Bewaar en exporteer e-mails met Thunderbird

Er is een gratis manier om e-mails te exporteren met Thunderbird op Mac of Windows. Vervolgens kunt u uw e-mailaccount toevoegen en de e-mails uit uw inbox en outbox opslaan als .eml-bestanden. Nadat uw e-mails zijn opgeslagen als .eml-bestanden, kunt u ze uploaden naar de meeste e-mailclients, inclusief Outlook.

Voordat u uw e-mails als .emls kunt opslaan, moet u:

Exporteer e-mails als .eml-bestanden

Het opslaan van uw e-mails als .eml-bestanden werkt voor alle e-mailmappen in uw inbox en voor verzonden e-mails.

1. Open de map Inbox met de e-mails die u wilt opslaan en exporteren.
  2. Selecteer alle e-mails die u wilt bewaren.
  3. Klik met de rechtermuisknop, klik Bewaar geselecteerde e-mails en selecteer EML-formaat .
  4. De laatste map die u heeft gemaakt, wordt weergegeven. Mogelijk moet u ernaar zoeken als deze niet wordt geopend als de standaardmap.
  5. Klik Open . Uw e-mails worden als .eml-bestanden in de map opgeslagen, afhankelijk van het aantal e-mails kan dit enkele minuten duren.

Herhaal het proces voor alle e-mails in mappen die u wilt opslaan en exporteren.

Importeer .eml-bestanden naar Outlook of andere e-mailclients

1. Open Outlook, maak nieuwe mappen aan waarin u uw oude e-mails kunt opslaan. (Klik met de rechtermuisknop in het gedeelte van uw keuze > Nieuwe map > Voer mapnaam in > Tik op Enter .
  2. Open op uw computer de map (pen) waarin u uw e-mails als bestanden heeft opgeslagen.
  3. Sleep de .eml-bestanden naar uw nieuwe Outlook-map. Uw .eml-bestanden worden aan Outlook toegevoegd als nieuwe e-mails die u op elk moment kunt openen.

U kunt hetzelfde type proces gebruiken om e-mailbestanden naar andere e-mailclients te verplaatsen.