Bestanden uploaden en downloadknoppen maken

Met Webbouwer kun je bestanden van maximaal 30 MB uploaden, en je kunt deze vervolgens koppelen aan een klikbare knop op de pagina. Op die manier kunnen de bezoekers van je site ervoor kiezen een groot Word-document of rekenblad offline weer te geven.

Deze methode is niet bedoeld voor het uploaden van afbeeldingen of geluidsbestanden. Zie daarvoor de volgende artikelen: Afbeeldingen toevoegen en bewerken en Een audiospeler toevoegen. Je kunt geen bestanden uploaden die eindigen op htm, html, htmlx, js, asp, aspx, mht, php, exe, gem, xpi en dll.

1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
  2. Klik op Site bewerken.
  3. Sleep Pictogram Knop naar de pagina of selecteer een bestaande knop.
  4. Klik op de knop en kies Instellingen.

Klik op de knop en kies Instellingen.

5. Voer in het venster Instellingen naast Label de tekst in die je op de knop weergegeven wilt hebben.
    Geef een label voor de downloadknop op.
  6. Klik naast Koppeling op de rode pijl om het volgende te doen:
    • Klik op Uploaden om een nieuw bestand te uploaden en klik op Bladeren om het bestand op je lokale schijf te zoeken.
      Klik op Uploaden

Er wordt een pictogram voor het bestand toegevoegd aan Bestandsbeheer. Klik op het bestand en klik als het groene vinkje wordt weergegeven op Invoegen.
      Klik na het uploaden op Invoegen

Er geldt een maximale bestandgrootte van 30 MB per bestand voor uploaden (meer informatie).

• Gebruik een eerder geüpload bestand door dit te selecteren in de lijst Koppelen met.
      Klik op Uploaden en kies een bestand in de lijst.
    • Verwijder een eerder geüpload bestand door op Uploaden te klikken en vervolgens op het prullenbakpictogram in Bestandsbeheer.
      Klik om het geüploade bestand te verwijderen
    • Klik op x om het venster te sluiten en terug te keren naar je pagina.
  7. Als je een tekstbestand of PDF-bestand uploadt, kun je dit openen in een nieuw venster door het selectievakje onder het veld Koppelen in te schakelen. (Andere bestandstypen, zoals een spreadsheet, worden gewoon gedownload in plaats van in een nieuw venster geopend.)
    Schakel Koppeling openen in nieuw venster in.
  8. Klik nadat je je keuzes hebt gemaakt op Opslaan onder in het venster Instellingen.
  9. Klik op Voorbeeld om de wijzigingen te bekijken zoals ze op je website worden weergegeven.
  10. Klik wanneer je klaar bent op Publiceren en bevestig je keuze door nog een keer op Publiceren te klikken.
  11. Er wordt een venster met een koppeling naar je site weergegeven, waarop je kunt klikken om de gepubliceerde wijzigingen te zien. Of klik op Sluiten.
  12. Klik op Voorbeeld afsluiten wanneer je pagina opnieuw verschijnt.