VPS en dedicated servers (centrum voor hostingbeheer) Help

Berichten bekijken in je Qmail-wachtrij

Sommige informatie in dit artikel is geavanceerd materiaal dat we bij wijze van service beschikbaar stellen. Houd er echter rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor het naar behoren volgen van de onderstaande procedures. De klantenondersteuning kan u niet helpen bij deze onderwerpen.

Je kunt berichten bekijken in de Qmail e-mail wachtrij.

Berichten bekijken in de Qmail-wachtrij

1. Maak verbinding met je server via SSH (meer informatie).
  2. Schakel over naar de hoofdgebruiker door de volgende opdracht uit te voeren:
    su -
  3. Voer het wachtwoord van je server in.
  4. Maak een lijst van alle berichten die momenteel in de wachtrij staan door het uitvoeren van:
    /var/qmail/bin/qmail-qread
  5. Tel het aantal berichten momenteel in de wachtrij door het uitvoeren van:
    /var/qmail/bin/qmail-qstat
  6. Lees de hele inhoud van een e-mail in de wachtrij, met inbegrip van de headers, door het uitvoeren van:
    find /var/qmail/queue -name NNNN| xargs cat | less
    Waar NNNN is de ~8-cijferige ID die is opgegeven op de opdracht /var/qmail/bin/qmail-qread.