Help

SSL-certificaten Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Belangrijke melding over SSL -aanbiedingen

Vanaf 1 september 2020 kunnen SSL/TLS -certificaten niet langer dan 13 maanden (397 dagen) worden uitgegeven. Dit is een industriebrede wijziging die gevolgen heeft voor alle certificaatautoriteiten.

De reden voor een kortere geldigheidsduur van SSL -certificaten

Bezoekers beschouwen hun communicatie als veilig wanneer ze zien dat hun verkeer is versleuteld via HTTPS met een SSL -certificaat. De wijziging naar kortere geldigheidsperioden helpt het vertrouwen van de bezoeker in de veiligheid van SSL -codering te behouden.

  • Snellere acceptatie van de nieuwste beveiligingstechnologie - Lange geldigheidsperioden betekenen dat oudere en minder veilige certificaten nog jaren kunnen bestaan voordat ze worden bijgewerkt. Met de kortere geldigheidsduur weten bezoekers dat de versleuteling die hen beschermt niet ouder is dan een jaar.
  • Meer vertrouwen van bezoekers dat de site legitiem is - Binnen twee jaar kan er veel veranderen bij de persoon of het bedrijf dat eigenaar is van een website. Nu weet een bezoeker dat het minder dan een jaar geleden is dat de site -eigenaren hun identiteit en eigendom van de site moesten verifiëren.

Wat betekent een kortere SSL -geldigheid voor website -eigenaren?

Als je een tweejarig certificaat gebruikt dat vóór 1 september is uitgegeven, blijft je certificaat geldig tot de oorspronkelijke vervaldatum. Certificaten die op of na 1 september worden uitgegeven, moeten echter elk jaar worden verlengd om geldig te blijven.

Als je een tweejarig certificaat hebt en dit opnieuw uitgeeft via een nieuwe sleutel of als je hostingproviders verhuist, is de maximale geldigheidsduur één jaar.

Wat doet GoDaddy om te helpen?

Je kunt abonnementen voor de langere termijn blijven kopen en certificaten opnieuw uitgeven zolang deze binnen de maximaal toegestane geldigheidsduur vallen. GoDaddy maakt ook automatiseringsfuncties voor de levenscyclus van certificaten en abonnementen die het beheer van certificaten eenvoudiger maken voor kortere levenscycli van certificaten.

Kortom, je kunt een SSL -abonnement voor een langere periode aanschaffen, waarna wij ervoor zorgen dat je certificaat elk jaar opnieuw wordt uitgegeven en geïnstalleerd.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.