Beheerde WordPress -e -commerce Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Beheer bestellingen in WooCommerce

WooCommerce bevat een robuuste set tools om de bestellingen van je winkel te beheren. In combinatie met de verschillende extra functies die beschikbaar zijn in Managed WooCommerce Stores, evenals andere WooCommerce-plug-ins van derden, stelt WooCommerce je in staat om je bestellingen te beheren op de manier die het beste werkt voor je bedrijf.

In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende functies voor bestelbeheer in je WooCommerce -winkel en hoe je deze het beste kunt gebruiken voor optimale productiviteit.

WooCommerce -bestellingen bekijken

Als het gaat om orderbeheer, begint bijna elke taak met het openen van de bestelling vanuit je WordPress -beheerder.

Zie ons artikel over het bekijken van je WooCommerce -bestellingen voor meer informatie over hoe je toegang krijgt tot je bestellingen .

Orderrapporten genereren

Het runnen van een succesvolle e -commerce winkel is meer dan het aanbieden van geweldige producten - het houdt alles bij, van de eerste sitebezoeken tot de laatste verzending. Door de verschillende rapportage -opties in je WooCommerce -winkel te gebruiken, kun je zelfs meer winst genereren door elk aspect maximaal te optimaliseren.

Zie ons overzicht van WooCommerce -rapportage voor meer informatie over de verschillende rapportage -opties die beschikbaar zijn in je WooCommerce -winkel.

Orderstatussen beheren

Binnenin je WooCommerce -winkel zijn er verschillende bestelstatussen die kunnen worden gebruikt om verschillende fasen in het bestelproces bij te houden. De standaard bestelstatussen zijn als volgt:

  • In afwachting van betaling
  • Mislukt
  • Verwerken
  • Voltooid
  • In de wacht
  • Terugbetaald
  • Verificatie vereist

Naast de statussen die zijn ingebouwd in WooCommerce, kunnen aanvullende aangepaste bestelstatussen worden gemaakt om je workflow verder aan te passen.

Zie de volgende artikelen voor meer informatie over de ingebouwde bestelstatussen of om te leren hoe je een aangepaste WooCommerce-bestelstatus kunt maken:

Facturen en pakbonnen

Bij het verwerken van business-to-business (B2B) bestellingen, moet je de klant mogelijk een factuur en/of pakbon overleggen. Zie ons artikel over het afdrukken van WooCommerce -orderfacturen en pakbonnen voor meer informatie over hoe je deze automatisch kunt genereren op basis van inkomende bestellingen.

Zendingen en trackingnummers beheren

Het is belangrijk om verzendinformatie bij te houden voor jezelf en voor de administratie van je klanten. Binnen elke bestelling kan verzendinformatie worden toegevoegd, verwijderd of bijgewerkt naarmate de status van een bestelling vordert. Door je WooCommerce -site te integreren met je verzendproces, kun je zelfs acties uitvoeren wanneer de verzendinformatie is bijgewerkt, zoals het verzenden van een verzendingsmelding wanneer een bestelling is gemarkeerd als verzonden.

Voor meer informatie over het beheren van zendingen en trackingnummers, zie ons WooCommerce verzend- en trackingoverzicht of een van deze handige links:

Bestelmeldingen

Bestelmeldingen kunnen jou en je klanten te allen tijde op de hoogte houden. E -mails of sms -berichten kunnen worden verzonden wanneer de status van een bestelling is gewijzigd, zodat je nooit iets mist.

Zie deze nuttige artikelen voor meer informatie over het configureren van bestelmeldingen: