GoDaddy Studio Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Begrijp het mengen in GoDaddy Studio

Opmerking: Zorg ervoor dat je de basisprincipes van het werken met lagen in GoDaddy Studio begrijpt voordat je gaat mengen.

Meng lagen in je GoDaddy Studio -project om unieke nieuwe effecten te creëren. Voeg textuur toe, kleur foto's in, voeg glans en glans toe, mix afbeeldingen met video, speel met licht en meer.

Blending mixt de kleuren in twee verschillende lagen van je project. Het gebeurt tussen de laag waarop je het effect toepast (de menglaag ) en de laag er direct onder in de lagenstapel (de basislaag ).

Het resultaat is een afbeelding die donkerder, lichter of meer contrastrijk is dan de originele afbeeldingen, of die omgekeerde of nieuwe kleuren heeft.

Laten we eens nader bekijken hoe dit werkt. We beginnen met deze twee lagen:

De menglaag - een effen blauw vierkant De basislaag

En pas vervolgens overvloei -effecten toe.

Verduisterende effecten

Deze maken helderdere kleuren doorschijnend (doorschijnend), terwijl donkere kleuren ondoorzichtig blijven (vast).

 • Donkerder maken : vergelijkt de twee lagen en geeft alleen de donkerdere kleur weer.
  Overvloei -effect donkerder toegepast
 • Vermenigvuldigen : Vermenigvuldigt de kleuren in de basislaag met de overeenkomstige kleuren in de overvloeilaag. Het resultaat is altijd een donkerdere kleur. Dit is handig voor het corrigeren van overbelichte afbeeldingen.
  Vermenigvuldigingseffect toegepast

Verlichtende effecten

Deze maken donkere kleuren doorschijnend, terwijl lichtere kleuren ondoorzichtig blijven.

 • Lichter : In tegenstelling tot Donkerder maken, vergelijkt dit effect de twee lagen en toont alleen de lichtere kleur.
  Lichter overvloeiend effect toegepast
 • Scherm: Net als bij Vermenigvuldigen, vermenigvuldigt dit het omgekeerde van de kleuren in de basislaag met het omgekeerde van de kleuren in de overvloeilaag. Het resultaat is altijd een lichtere kleur, dus dit effect is handig om donkere afbeeldingen lichter te maken.
  Schermovervloeiing toegepast

Contrasteffecten

Deze maken lichte kleuren lichter en donkere kleuren donkerder.

 • Overlay : Past Schermovervloeiing toe voor kleuren die minder dan 50% grijs zijn en Vermenigvuldigen mengeling voor kleuren die meer dan 50% grijs zijn. Het geeft een sterk contrast.
  Overlay -overvloei -effect toegepast
 • Zacht licht : maakt de kleur donkerder of lichter, afhankelijk van de kleuren in de overvloeilaag. Dit is een zachtere versie van Overlay, zonder het harde contrast.
  Zacht licht -overvloeiend effect toegepast
 • Hard licht : Net als bij Overlay past dit het mengeffect Vermenigvuldigen of Schermen toe, afhankelijk van de kleuren in de overvloeilaag. De resultaten zijn intens, zoals het schijnen van een scherpe schijnwerper op de afbeelding en het creëren van schaduwen. (Dit is niet gerelateerd aan Soft Light).
  Er is een hard licht -overvloeiend effect toegepast

Inversie mengen

Bij dit overvloei -effect worden bepaalde kleuren omgekeerd (gewijzigd in hun tegenovergestelde kleur).

 • Verschil: Maakt de donkere kleuren in de twee lagen doorschijnend en keert de lichtere kleuren om. Dit is geweldig voor het creëren van gewaagde, straat- of sportieve stijlen.
  Verschilmengingseffect toegepast
 • Uitsluiting : lijkt op Difference, maar geeft een beeld met een lager contrast. Het is handig voor het maken van afbeeldingen met een retro -uitstraling.
  Uitsluitingsmenging toegepast

Component effecten

Deze combineren tint (dominante kleurenfamilie, bijv. Rood, blauw, groen, etc.), verzadiging (intensiteit van kleur) en luminantie (hoeveelheid licht die de kleur lijkt te hebben) om de blend te creëren.

 • Kleur : Creëert een afbeelding met de luminantie van de basiskleur en de tint en verzadiging van de overvloeikleur. Gebruik dit effect om kleur toe te voegen aan zwart -witafbeeldingen en afbeeldingen in kleur te kleuren.
  Kleurovervloeiing toegepast

Klaar om het mengen te proberen? Bekijk onze video voor ideeën over het toepassen van overvloei -effecten.

Verwante stappen:

Meer informatie