Beheerde WordPress -e -commerce Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Begrijp de doorlooptijdberekening in open uren

De berekening van de doorlooptijd voor de extensie Lokaal afhalen Plus is een vrij complexe instelling waarmee je een minimale tijdsperiode kunt instellen die een klant moet wachten om zijn bestelling op te halen. Als zodanig is het onderverdeeld in twee rekenmethoden: a) openstaande/kantooruren tellen, of b) kalenderdagen tellen.

In dit artikel gaan we het hebben over het instellen van de berekeningsmethode op Alleen openstaande uren tellen. Pauzeert buiten kantooruren en op feestdagen.

Verplicht: Local Pickup Plus is een premium WooCommerce -extensie die wordt meegeleverd met WordPress Ecommerce Hosting of als een zelfstandige aankoop.

Deze methode berekent de doorlooptijd op basis van de kantooruren die je in een vorige stap voor je winkel hebt ingesteld. Dit is ideaal voor verkopers die ervoor willen zorgen dat de doorlooptijd alleen wordt berekend op basis van hun kantooruren, wat een goede optie kan zijn voor handgemaakte producten en cateringproducten.

Als je je doorlooptijd echter in dagen (of weken!) Instelt met de optie Tellen alleen openstaande uren. Pauzeert buiten kantooruren en op feestdagen - dan zul je waarschijnlijk een probleem tegenkomen waarbij niemand een datum kan selecteren om zijn bestelling op te halen. Of, als ze kunnen, die datum ligt verder weg dan verwacht.

Dit komt doordat ‘dagen’ altijd als een periode van 24 uur worden gerekend, zelfs met de instelling ‘Alleen openstaande uren tellen’. Aangezien de meeste winkels niet 24 uur per dag open zijn, is het idee van de 'dag' verdeeld over de openingstijden. Dat betekent dat het indien nodig de komende dagen zal overlappen om ervoor te zorgen dat de standaard doorlooptijd volledig wordt gerespecteerd.

Als je bijvoorbeeld een winkel hebt die op zaterdag en zondag open is van 12.00 uur tot 18.00 uur, is dat 12 uur in de loop van een weekend en nog steeds niet de duur van 24 uur die als een ‘dag’ wordt beschouwd. Als je dus een doorlooptijd hebt van één “dag” die alleen openstaande uren telt, moet je wachten tot er twee volledige weekenden zijn verstreken voordat de volgende beschikbare afspraak wordt geopend op de volgende zaterdag.

We raden je aan om je doorlooptijd in uren in te stellen als je van plan bent om alleen de openstaande uren te tellen.

Verwante stappen

Meer info