Pas een DNS -sjabloon toe

Nadat je een DNS -sjabloon hebt gemaakt , moet je de sjabloon toepassen op je domeinen. Met sjablonen kun je meerdere DNS -records tegelijk toevoegen, in plaats van afzonderlijke records aan elk domein toe te voegen. Als je een sjabloon toepast, worden bestaande DNS -records in je zonebestand overschreven.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS om je DNS -records te bekijken.
    selecteer het tabblad dns
  4. Selecteer DNS -sjabloon toepassen in het menu Acties .
    Schermafbeelding met het menu Meer opties uitgevouwen en de optie DNS -sjabloon toepassen gemarkeerd met een rode rechthoek
  5. Selecteer je sjabloon in de vervolgkeuzelijst. Selecteer Sjabloon bewerken als je wijzigingen moet aanbrengen in het gekozen sjabloon.
  6. Kies je sjabloonoptie.
    • Toevoegen aan bestaande records : We voegen de records van je geïmporteerde bestand toe aan je huidige zonebestandsrecords. Eventuele duplicaten worden overgeslagen.
    • Bestaande records overschrijven : We verwijderen alle niet-systeemrecords uit je huidige zonebestand en vervangen ze door de records uit het geïmporteerde bestand. Dit kan van invloed zijn op alle websites of e -mailservices die momenteel aan je domein zijn gekoppeld.
  7. Selecteer DNS -sjabloon toepassen om je wijzigingen op te slaan.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.