Apple Mail -fout: kan geen bericht verzenden via de server

Mogelijk ziet u een foutmelding in Apple Mail waarin staat:

Kan geen bericht verzenden via de server [serveradres]
Het afzenderadres [je e -mailadres] is geweigerd door de server [serveradres]

Of je kunt gewoon geen e -mail verzenden zonder een foutmelding te zien. In beide gevallen is er iets mis met de instellingen van je uitgaande server. Probeer deze stappen om het probleem op te lossen.

1. Als je de optie hebt in het foutbericht, klik je op SMTP -serverlijst bewerken .

Opmerking: Als je de fout niet hebt geopend, of als je deze optie niet ziet: Selecteer je account onder Inbox, klik op het tandwieltje onder de mailboxlijst en selecteer Bewerken " [je e -mailadres] " ... Klik vervolgens op het menu volgende naar uitgaande mailserver (SMTP) en selecteer SMTP -serverlijst bewerken ...

2. Selecteer de server die door je account wordt gebruikt.
  3. Als je meerdere servers met dezelfde naam hebt, moet je de duplicaten verwijderen. Selecteer de dubbele server en klik vervolgens op - onder de lijst.
  4. Klik op Geavanceerd .
  5. Zorg ervoor dat alle velden overeenkomen met de juiste instellingen:
    Veld Zou moeten zijn ...
    Accountinstellingen automatisch detecteren en onderhouden Geselecteerd
    Poort Een poortnummer van het Centrum voor e -mailinstellingen
    Gebruik SSL Als de poort in het zwart wordt weergegeven, laat je dit niet geselecteerd . Als de poort oranje is , zorg er dan voor dat deze is geselecteerd .
    Verificatie Wachtwoord
    Sta onveilige authenticatie toe Niet geselecteerd
    Gebruikersnaam Je volledige e -mailadres
    Wachtwoord Je juiste e -mailwachtwoord
  6. Klik op OK.
  7. Als je terugkeert naar het foutbericht, selecteer je de server die je zojuist hebt bewerkt en klik je op Proberen met geselecteerde server .