Help

Microsoft 365 van GoDaddy Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

App -wachtwoorden beheren

Nadat je meervoudige authenticatie (MFA) hebt ingesteld , kun je app-wachtwoorden gebruiken om je aan te melden bij Outlook, Microsoft Teams of andere apps op je tablet of telefoon, zodat je niet constant MFA hoeft te gebruiken voor verificatie. Je kunt hetzelfde app -wachtwoord gebruiken met meerdere apparaten of je kunt voor elk apparaat een nieuw app -wachtwoord maken.

  1. Aanmelden bij Outlook op het web. Gebruik je Microsoft 365-e-mailadres en wachtwoord (je GoDaddy-gebruikersnaam en -wachtwoord werken hier niet).
  2. Voer de verificatiecode in die naar je telefoon is verzonden of gebruik de Microsoft Authenticator -app om te bewijzen dat je gemachtigd bent om je e -mailaccount te gebruiken.
  3. Nadat je je hebt aangemeld, ga je naar de pagina met app -wachtwoorden .
  4. Selecteer de knop Maken.
  5. Voer de naam in van het apparaat dat dit app -wachtwoord gaat gebruiken en selecteer Volgende .
  6. Je app -wachtwoord wordt weergegeven. Selecteer wachtwoord kopiëren naar klembord en klik op sluiten om de nieuwe lijst met app -wachtwoorden weer te geven.
  7. Voer het gekopieerde app -wachtwoord in bij de wachtwoordprompt van de toepassing die je verifieert.

Meer informatie

Opmerking: hoewel we voor dit proces linken naar Azure, is onze support voor Azure ActiveDirectory beperkt. We bieden informatie over het gebruik van bepaalde producten van derden, maar we onderschrijven de producten van derden niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van dergelijke producten.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.