WordPress-afbeeldingen optimaliseren

Als afbeeldingen op je WordPress-site geen optimale grootte en formaat hebben, kan dit de snelheid van de website negatief beïnvloeden en daardoor de algehele gebruikerservaring en de classificaties in zoekmachines. Om je afbeeldingen te optimaliseren, kun je een plug-in gebruiken die de grootte van afbeeldingen verkleint zonder de kwaliteit te beïnvloeden.

Opmerking: bij het installeren van een nieuwe plug-in is het aan te raden een plug-in te vinden die regelmatig wordt bijgewerkt en compatibel is met de nieuwste WordPress-versie.
  1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Selecteer in het menu aan de linkerkant Plug- ins en vervolgens Nieuwe toevoegen .
  3. Typ afbeeldingsoptimalisatie in het vak Plug-ins zoeken.
  4. Scrol de pagina naar beneden tot je een plug-in vindt die je interesseert en selecteer vervolgens Meer informatie voor meer informatie erover.
  5. Wanneer je de plug-in vindt die je wilt, selecteer Nu installeren.
  6. Selecteer Activeren .
Opmerking: EWWW Image Optimizer is een voorbeeld van een plug-in die de grootte van je afbeeldingen kan verkleinen.

Eens geïnstalleerd zou de plug-in voor afbeeldingsoptimalisatie een eigen sectie moeten hebben in het menu aan de linkerkant. Zoek deze sectie om je nieuwe sectie te gebruiken. Controleer de officiële documentatie van de plug-in als je hulp nodig hebt.