Adresboeken importeren of exporteren

Wanneer je werkt met je Workspace Webmail-adresboek, kun je een adresboek importeren of exporteren in een door komma's gescheiden waarden (CSV). Een CSV -bestand is een gestandaardiseerd bestand dat de meeste e -mailclients kunnen gebruiken om adresboekbestanden te importeren en exporteren.

Opmerking: dit proces werkt niet in Workspace Webmail 6.0. Als je je webmailadresboek voor je werkruimte wilt importeren of exporteren, klik je op Klassieke weergave en volg je deze instructies.

Een adresboek importeren

1. Meld je aan bij je Workspace -e -mailaccount. ( Hulp nodig bij het aanmelden? )
  2. Klik in het menu Adresboek op Contactpersonen .
  3. Klik op Importeren .
  4. Klik in het veld CSV -bestand op Bladeren .
  5. Zoek en open het .csv -bestand.
  6. Klik op CSV importeren .

Opmerking: Vermeld in de CSV -kolommen zijn velden in het bestand dat u aan het importeren bent. Vermeld in het adresboek Kolommen zijn velden uit het adresboek van de Workspace Webmail. Workspace Webmail komt overeen met de velden in beide kolommen, maar je kunt de toewijzingssuggesties negeren.

7. Als je de toegewezen opties onder Kolommen in adresboek wilt wijzigen, selecteer je andere waarden in de lijsten.
  8. Selecteer een optie voor het omgaan met dubbele adresboekvermeldingen.
  9. Klik op CSV importeren .

Opmerking: je kunt maximaal 2000 adressen tegelijk importeren.

Een adresboek exporteren

1. Meld je aan bij je Workspace -e -mailaccount. ( Hulp nodig bij het aanmelden? )
  2. Klik in het menu Adresboek op Contactpersonen .
  3. Klik op Exporteren .
  4. Klik op CSV exporteren .
  5. Klik in het dialoogvenster Downloaden op Opslaan .
  6. Geef desgevraagd de map op waarin je het bestand wilt opslaan en de naam van het bestand, en klik vervolgens op Opslaan .